QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do škol se začnou vracet děti, podívejte se na systém obnovy školní docházky

19.11.2020 14:27

Ministr zdravotnictví Jan Blatný oznámil společně s ministrem školství Robertem Plagou, jak bude vypadat návrat dětí do školních lavic. Dočkají se všechny děti?

1

Z pátého stupně protiepidemického systému by se ČR mohla přesunula do čtvrtého stupně. Tuto změnu navrhne vládě ministr zdravotnictví Jan Blatný v pátek 20. listopadu.

Žáci prvních a druhých tříd základních škol, přípravných tříd a žáci speciálních škol se vrátili do školních lavic ve středu 18. listopadu. Kdy se vrátí do škol i ostatní žáci a studenti?

Žáci prvního stupně základních škol

Dětí navštěvující 3. - 5. třídu se vrátí do škol v pondělí 30. listopadu. Pro první stupeň bude tedy platit, že od 30. listopadu se budou děti ve školách učit pouze prezenční výukou.

Žáci druhého stupně základních škol

Žáci devátých tříd se do škol vrátí 30. listopadu a přejdou opět pouze na prezenční výuku. Další třídy druhého stupně budou kombinovat prezenční výuku s výukou distanční. Budou se tedy ve školách střídat.

Studenti středních škol

Ve středu 25. listopadu se do škol vrátí závěrečné ročníky středních škol, obnoví se v nich také praktická výuka do 20 žáků.

Studenti vysokých škol

Ve středu 25. listopadu se vrátí i studenti posledních ročníků vysokých škol. I pro ně bude platit podmínka 20 studentů ve skupince. Budou se tak moci fyzicky zúčastnit laboratorní, praktické nebo umělecké výuky. Na univerzity se dostanou i individuálně studující doktorandi. Studenti ostatních ročníků vysokých škol by měli vrátit do škol až v nižších stupních rizika, ve třetím stupni se počítá s návratem prvních ročníků.

Jazykové a umělecké školy

Středa 25. listopadu platí i pro základní umělecké školy nebo jazykové školy. Prezenční výuka bude formou jeden na jednoho.

Nadále bude platit nařízení o zakrytí úst a nosu jak ve třídách, tak i na chodbách, častější větrání a  nahrazení zpěvu a tělocviku. Učitelé často místo zpěvu probírají hudební nauku či dějiny, tělocvik nahrazují procházkami.

Foto: plzen.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24