QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Doubravka ožila! Vítala školní rok a proběhl Den s hasiči - FOTKY

03.09.2023 13:45

Na Doubravce se konaly hned dvě akce, v pátek 1. září Vítání školního roku v Habrmannově parku a v sobotu 2. září Den s hasiči na louce U svatého JIří.

doubravka 8
doubravka 5doubravka 7doubravka 8doubravka 99doubravkadoubravka vitaniF_0232_A01_3596F_0111_A01_3501F_0335_C01_4082F_0265_C01_4036

Vítání školního roku nabídlo bohatý program pro děti a několik vystoupení. Děti si užily malování na obličej, vystoupení bublináře i soutěže o ceny.

"Největší zájem byl o soutěžní okruh a poté o malování na obličej. Na ozdobení obličeje tady děti neváhaly čekat dlouhé fronty. V obležení byly i trampolíny. Velkou pozornost ale děti věnovaly také kejklíři jménem PET, který je zaujal vystoupením s bublifukem a především ohnivou show. Velkou pozornost věnovali zejména ti nejmenší vystoupení divadla Špalíček, které nabídlo pohádku Čertova nevěsta," uvádí tisková mluvčí MO Plzeň 4.

Simulované zásahy, soutěže o ceny, doprovodné disciplíny, videoprojekce mapující práci hasičů, současnou i historickou hasičskou techniku – a nakonec řádění v hasičské pěně, tak zase vypadal druhý ročník akce nazvané Den s hasiči. Soutěžní okruh si prošly více než tři stovky dětí.

Den s hasiči společně připravily všechny čtyři sbory dobrovolných hasičů čtvrtého plzeňského obvodu. „Já bych chtěl poděkovat všem dobrovolným hasičům za jejich čas, který své práci věnují a také za to, že dobrovolně pořádají Den s hasiči. Pro děti je to velmi atraktivní akce, která je moc baví. Je vidět, že práce hasičů je atraktivní, i když samozřejmě velmi náročná,“ hodnotí starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Soutěžní okruh měl celkem 8 stanovišť. Děti například hrály speciální kuželky s hadicí, stříkaly proudnicí na terč, rozpojovaly a spojovaly hadice, překonávaly překážkovou dráhu nebo skákaly v pytli. „Je tu připravena celá řada soutěží, děti i dospělí si zde mohou prohlédnout hasičskou techniku, kterou mají sbory k dispozici. Jde současně o prezentaci činnosti sborů dobrovolných hasičů, která může inspirovat řadu dětí,“ doplňuje místostarosta Zdeněk Mádr.

A na závěr nechyběla největší atrakce patřící ke správné hasičské akci. Řádění v pěně si děti užily i díky krásnému sunečnému počasí.

foto: MO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT