Duben přinese aprílové počasí. Vysoké teploty i hodně srážek

04.04.2016 7:01

Už v tomto týdnu si užijeme v regionu hodně vysoké teploty až okolo 24 stupňů, postupně by ale mělo také dost pršet. Nadprůměrné teploty budou až do poloviny dubna.

DSC01740

Zhruba do poloviny dubna nás čekají nadprůměrné teploty, zároveň bychom ale měli počítat i s celkem vydatnými srážkami. Hodně pršet by mělo také v závěru měsíce.

"První a druhý týden předpovědi (4.4.-17.4.) budou teplotně nadprůměrné. Přitom první polovina prvního týdne bude slunečná a velmi teplá, druhá polovina týdne deštivá a chladná. Třetí a čtvrtý týden (18.4.-1.5.) předpovědi předpokládáme teplotně kolem dloudodobého průměru. Srážkově očekáváme první týden předpovědi (4.4.-10.4.) nadprůměrný, další dva týdny (11.4.-24.4.) pravděpodobně průměrné, poslední týden (25.4.-1.5.) by mohl být opět nadprůměrný," informoval ČHMÚ.

V tomto týdnu se dočkáme nejdřív vysokých teplot, na víkend se ale ochladí...

V první polovině tohoto týdne bude do regionu dál proudit teplý vzduch a projeví se to na teplotách, které budou šplhat celkem hodně vysoko. Od středy se ale bude ochlazovat a příliv studeného vzduchu bude slábnout až v průběhu víkendu.

V pondělí bude skoro jasno až polojasno. Během dne může být místy i oblačno a na Šumavě by se mohly ojediněle objevit i přeháňky. Teploty se vyšplhají mezi 18 až 22 stupňů. Dokonce i na Šumavě by mělo být kolem 19.

Také úterý bude ve znamení polojasné až skoro jasné oblohy, ráno a dopoledne se mohou vyskytovat ojediněle mlhy nebo nízká oblačnost. Během dne se mohou při zvýšené oblačnosti objevit přeháňky nebo bouřky. V noci klesnou teploty mezi 9 až 5 stupňů, přes den vystoupí mezi 20 až 24 stupňů.

I ve středu bude skoro jasno až polojasno, od severozápadu už ale bude přibývat oblačnost a dojde i na přeháńky. Noční teploty budou mezi 11 až 7 stupni, maximální denní mezi 13 až 17.

Čtvrtek přinese zataženou až oblačnou oblohu, občas se objeví déšť nebo přeháňky. V noci naměříme 9 až 5 stupňů, přes den 10 až 15.

V pátek nás čeká převážně zataženo s deštěm, který by mohl být místy i vydatnější. Na hřebenech hor by se mohlo objevit i sněžení. Nejnižší noční teploty se dostanou mezi 7 až 3 stupně, nejvyšší denní mezi 7 až 11.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, zpočátku na hřebenech hor srážky sněhové. Od neděle ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, postupně 12 až 16 °C."
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24