Gambrinus přichází s mimořádným Prvním Chmelem! V hospodách bude už o víkendu

25.09.2014 13:20

Mimořádnou várku První Chmel narazil slavnostně Gambrinus a už v sobotu ho budou moct v hospodách poprvé ochutnat milovníci piva. Speciál je určený pro oslavy Dne piva!

První chmel_foto_Plzeňský Prazdroj

Pivovar Gambrinus představil historickou novinku. Poprvé sládci pivovaru uvařili ležák První Chmel, který se do hospod také v Plzni dostane poprvé v sobotu. Jedenáctistupňové speciální pivo se vařilo kvůli oslavám Dne piva. Mimořádná várka byla dochmelena čerstvými chmelovými šiškami odrůdy Sládek.

Sládek Pivovaru Gambrinus slavnostně narazil první sud jedenáctistupňového ležáku nazvaný První Chmel s čerstvou, jemně hořkou chmelovou chutí a výrazným chmelovým aroma. Pivo je určeno pro oslavy Dne českého piva a bude od soboty 27. září na čepu ve dvou tisícovkách hospod.

"Na přelomu srpna a září sládci Pivovaru Gambrinus uvařili poprvé v historii mimořádnou várku ležáku Gambrinus První Chmel, kterou na počest Dne českého piva dochmelili čerstvým žateckým chmelem. Na tento svátek tak mohou pozdvihnout půllitr tohoto výjimečného piva všichni jeho příznivci," říká mluvčí pivovaru Kateřina Krásová.

Proč se jmenuje speciální pivo První Chmel vysvětluje sládek Pavel Zítek: "Pouze v době sklizně lze vařit pivo z čerstvého chmele. Proto jsme příležitost využili a nyní jej pivařům přinášíme do hospod. Jde o ležák, pro který jsme speciálně v jeden den natrhali čerstvé chmelové šišky na chmelnici u Žatce a v ten samý den jimi dochmelili várky piva.“

Várka Prvního Chmelu byla dochmelena chmelovými šiškami odrůdy Sládek, které pivo dodávají nahořklou chuť a je podstatou všech piv značky Gambrinus.

Den českého piva se bude slavit snad ve všech hospodách po republice a výjimkou nebude samozřejmě ani Plzeň. "Není žádné lepší pivo, než to čerstvě a dobře načepované v oroseném půllitru s bohatou hustou pěnou, s chutí a vůní po zeleném zlatu – českém chmelu,“ řekl Pavel Zítek, sládek Pivovaru Gambrinus.

FOTO: Plzeňský Prazdroj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24