QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči Plzeňského kraje apelují na řidiče: Dbejte zvýšené opatrnosti a přizpůsobte jízdu stavu vozovky!

12.12.2022 10:16

V noci z neděle na pondělí 12. prosince pokryl sníh celou Českou republiku. V Plzeňském kraji se od samého rána bourá. Záchranné složky mají plné ruce práce. Většinu nehod způsobuje neopatrnost řidičů.

OA_D5 Přimda_1222_HZSPK (5)

"Ode dne, kdy teploty klesly pod 0°C a napadla pokrývka sněhu, se zvýšil počet dopravních nehod. Do dnešního dne šlo prozatím o dopravní nehody lehčích charakterů, jako drobné srážky, sjetí mimo komunikaci, a to jak na silnicích 1., 2., 3. kategorie, tak i na dálnicích. Dnes ale hasiči ze stanice Tachov museli řešit vážnější dopravní nehodu, a to když řidička sjela z dálničního tělesa a skončila 15-20 metrů pod úrovní dálnice. Byla na místo také povolána letecká záchranná služba. Hasiči řidičku museli z vozidla vyprostit a následně předat do péče LZS, která zraněnou osobu transportovala do FN Plzeň Lochotín," uvedl mluvčí HZS Plzeňského kraje.

O této dopravní nehodě jsme informovali zde. Nebyla to ale jediná dnešní dopravní nehoda. V ranních hodinách skončila řidička s automobilem v rybníce. Naleznete zde. K další nehodě došlo na kraji Plzně, kdy auto skončilo mimo komunikaci na střeše. Psali jsme zde.

"Tímto bychom chtěli apelovat na všechny řidiče a řidičky, aby v tomto období dbaly zvýšené opatrnosti na silnicích a přizpůsobily jízdu ke stavu a povaze vozovky," apeloval mluvčí hasičů.

Český hydrometeorologický ústav aktuálně informuje o sněhu na území České republiky. Sežit by mělo zejména na severu a severovýchodě republiky: "Dnes bude sněžit na většině území, na severu a severovýchodě, zejména na horách i trvaleji a vydatněji. Za celý den by dnes mělo napadnout od 0 do 10 cm, na návětří hor na severu 15 až 25 cm sněhu. Zejména na severu a severozápadě území se budou tvořit sněhové jazyky, na hřebenech hor i závěje."

Foto ilustrační HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24