Hracholusky zažijí záchranářské manévry! Dva dny bude přehrada patřit obřímu výcviku

22.06.2015 11:02

Přehrada Hracholusky zažije v tomto týdnu tradiční obří cvičení složek IZS. Před zahájením hlavní letní sezóny každý rok hasiči, policisté i záchranka prověřují svoje schopnosti. Do akce půjde i policejní vrtulník.

HZS Berounka 17.4.2014 (2)

Přehrada Hracholusky se každým rokem stává před startem hlavní letní sezóny dějištěm rozsáhlého cvičení složek IZS. námětem cvičení bude i letos záchrana osob z vodní hladiny. Cvičení bude probíhat od 23. do 24. června. Lidé v okolí by tak v těchto dnech měli počítat se zvýšeným počtem složek v oblasti i s přelety vrtulníku.

Cvičení bude probíhta na Radosti. Po oba dny odstartují manévry kolem půl desáté dopoledne a probíhat budou až do odpoledních hodin. "Evakuace a záchrana osob z vodní hladiny pomocí lezecké techniky, procvičení taktických postupů za použití vrtulníku PČR, ověření spolupráce mezi hasiči – leteckými záchranáři a osádkou vrtulníku – to jsou hlavní cíle součinnostního výcviku složek IZS, který se uskuteční na vodním díle Hracholusky v části Radost," přibližuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Složky budou nacvičovat záchranu osob z vodní hladiny, která může být zapotřebí například v případech povodní nebo při záchrané tonoucích lidí. "Při cvičení budou využity evakuační a záchranné prostředky leteckých záchranářů a také vybavení letky MV PČR – vrtulník, lanový podvěs, palubní jeřáb a pododbně," dodává mluvčí hasičů.

Cvičení bude v úterý i ve středu probíhat mezi 9:30 a 14:30. Právě v té době by tak lidé v okolí přehrady měli počítat s tím, že se budou v lokalitě vyskytovat záchranáři a k vidění bude mnohem častěji než obvykle i vrtulník.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24