QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

IKEA stahuje bezpečnostní zábranu! Děti nad schody neudržela

28.06.2016 7:58

Řetězec IKEA stahuje od svých zákazníků bezpečnostní zábranu, která má děti ochránit před pádem ze schodů. V několika případech se ale děti ze schodů zřítily.

zábrana

Společnost žádá zákazníky, aby výrobek přestali používat a vráítili ho na jakékoliv prodejně. Obratem pak dostanou všechny peníze zpátky. Zábrana byla v prodeji ve všech obchodech IKEA.

Ke stažení přistoupila IKEA po tom, co dostala několik oznámení o pádech dětí ze schodů ve chvíli, kdy se zábrana Patrull nečekaně otevřela. V některých případech navíc děti skončily u lékaře. Podle šetření se ukázalo, že zamykací mechanismus není úplně spolehlivý. Podle společnosti nicméně před uvedením na trh prošel testy podle všech norem.

"Bezpečnost dětí je pro nás v IKEA tou největší prioritou. Chceme nabízet bezpečné a zdravé výrobky. Děti jsou pro nás ti nejdůležitější lidé na světě. Kdykoliv se dozvíme, že by některý z našich výrobků mohl mít problém s bezpečností, okamžitě reagujeme. Je pro nás nepřijatelné, že by dětem při hraní hrozilo nebezpečí úrazu, a proto jako okamžité a předběžné opatření stahujeme všechny bezpečnostní zábrany PATRULL z prodeje,“ uvedla Maria Thörn, manažerka Dětské IKEA.

Bezpečnostní zábrany PATRULL, PATRULL KLÄMMA a PATRULL FAST se prodávaly na všech trzích IKEA. Při vracení zboží není nutné mít účtenku. Pro více informací se mohou lidé obrátit na Kontaktní centrum IKEA na telefonním čísle 234 567 890.

FOTO: IKEA
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24