Jak bude vypadat strategický park v Líních? Podívejte se na VIDEO

13.04.2023 18:05

Ministerstvo průmyslu a obchodu spolu se státní agenturou CzechInvest připravilo sérii informačních aktivit, jejichž cílem je zprostředkovat lidem v dotčených i sousedních obcích a Plzeňském kraji co nejvíce informací o parametrech projektu a jeho přínosech pro region i českou ekonomiku, včetně opatření, která zmírní dopady na místní obyvatele.

Protest Gigafactory20

Záměr vybudovat strategický podnikatelský park v místě záložního letiště Plzeň-Líně, který vloni v létě na návrh Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) schválila vláda, budí dlouhodobě zájem veřejnosti.

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela považuje za důležité, aby záměry vlády i potenciálního investora byly zcela transparentní.

Na internetové adrese www.parkline.cz budou k dispozici průběžně aktualizované podrobné informace k projektu tak, jak budou přípravné práce na celém záměru postupovat. Zahrnovat bude také sekci nejčastěji kladených otázek a odpovědí. Po rozkliknutí odkazu se můžete podívat na video, jak by měl strategický park vypadat.

Jednotlivé informační materiály představí kromě základních parametrů projektu také jeho přínosy pro obce, region i stát, ale také změny v konceptu podnikatelského parku, které vyvstaly z dosavadních diskuzí se zástupci okolních obcí, Plzeňského kraje i zainteresovaných institucí. Zvláštní pozornost je věnována i projektu tzv. gigafactory čili moderního závodu na výrobu bateriových článků pro elektromobily, o jehož umístění do České republiky uvažuje mezinárodní koncern Volkswagen. Tento závod by dle současného návrhu strategického podnikatelského parku měl být srdcem areálu.

V úterý 18. dubna proběhne v Dobřanech veřejné slyšení o projektu za účasti zástupců obcí, Ministerstva průmyslu a obchodu, agentury CzechInvest i společnosti Škoda Auto. Akce začíná v 18 hodin v kině Káčko. Veřejná slyšení v dalších dotčených obcích budou následovat.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24