QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Roudné se buduje nový vodovodní řad, kdy bude hotovo?

20.11.2023 8:31

V Plzni v ulici Na Roudné se řidiči potýkají s dopravním omezením. Stavební práce na výměně vodovodního řadu by měly být pomalu u konce.

ilustrační foto RSD

V ulici Na Roudné aktuálně probíhá výměna vodovodního řadu. Z důvodnu stavebních prací je zde uzavřen pravý jízdní pruh ve směru k Jateční ulici. Stavební akce by měla být dokončena do 10. prosince 2023.

Po zimě přijdou v této lokalitě na řadu další stavební práce, proběhne rekonstrukce zastávek MHD. Na řidiče tak bude čekat další dopravní omezení.

"Po předpokládané zimní pauze bude v ulici Na Roudné dokončena rekonstrukce zastávek městské hromadné dopravy V Ráji. Hotovo by tak mohlo být na jaře 2024. Stavební práce budou provedeny po polovinách vozovky s kyvadlovou dopravou," uvádí Magistrát města Plzně.

Zastávky budou mít nová nástupiště s přístřešky, přístupové chodníky s novým přechodem pro chodce a veřejným osvětlením. Upravené bude také odvodnění a celoplošně vozovka včetně obrubníků. Součástí projektu je rovněž stavba středového ostrůvku u zastávky ve směru do centra.

Celková délka úpravy je zhruba 110 metrů. Stavbu za 7 090 000 korun bez DPH.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT