QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jaké jsou plány s rozbitou fontánou před budovou Západočeského muzea v Plzni?

25.07.2023 8:18

Kvůli havarijnímu stavu není ani v letošním roce zprovozněna velká fontána před budovou Západočeského muzea v Plzni. Jaké má město s fontánou plány? Ptali jsme se Lucie Davídkové, vedoucí Úseku městské zeleně ze Správy veřejného statku města Plzně (SVSMP).

kašna u muzea nefunguje_Plzeň_0723_QAP

Kašna, která se nachází v prostoru před budovou Západočeského muzea v Plzni, je již od loňského roku mimo provoz. Důvodem je havarijní stav technologií, zejména elektroinstalací.

„Kašna i po stavební stránce již vykazovala celou řadu vad a poškození a některé problémy, jako například prosakování vody, bylo třeba řešit každoročně,“ uvedla Lucie Davídková ze Správy veřejného statku města Plzně.

Co s kašnou, která je v takovém stavu? Postavit úplně novou nebo vodní prvek opravit? Vedení města se rozhodlo pro druhou variantu. „V minulém roce nové vedení města rozhodlo, že spíše než k variantě zcela nového vodního prvku a změně prostoru před Západočeským muzeem se kloní k variantě rekonstrukce stávající kašny, aby vizuál zůstal zachován,“ řekla Lucie Davídková.

„Momentálně čekáme na odevzdání projektové dokumentace, již je ve finální dokončovací fázi. Během léta počítáme s projednáním projektu u dotčených orgánů a na podzim jsme připraveni zahájit výběrové řízení na výběr zhotovitele,“ prozradila QAPu Lucie Davídková, vedoucí Úseku městské zeleně.

Zahájení stavby se předpokládá ještě v letošním roce a její dokončení na jaře příštího roku tak, aby s novou sezonou byla kašna opět v provozu.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT