Je důležité přijít ke druhému kolu, říká nezávislá kandidátka Daniela Kovářová

26.09.2022 15:53

Daniela Kovářová kandiduje do Senátu Parlamentu ČR jako nezávislá kandidátka za okrsek 7 Plzeň-město. Do Senátu tak volí lidé ze Slovan, jižního Plzeňska a částečně z Klatovska. Daniela Kovářová se netají tím, že prosazuje normální život a hodnoty, chce stále mluvit s lidmi. Teď lidi žádá, aby ji jako nezávislou kandidátku podpořili a přišli i ke druhému kolu voleb, kam postoupila.

daniela Kovářová kandidátka nezávislá na senátorku

Postoupila jste do druhého kola senátních voleb v obvodu 7. Kdo se podle vás o to zasloužil?

Zasloužili se o to poctiví lidé, kteří znají opravdový život. Nejde jen o to, co je podle mne, ono to lze číst i z volebních výsledků jednotlivých míst a volebních okrsků. Je to jednoznačné. O můj postup do druhého kola se postarali normální lidé, žádní moderní snobové. Podpořili mne zejména mámy a tátové od rodin, tedy asi spíš mámy, protože ty obvykle drží rodinnou kasu a nejvíc na ně doléhá energetická drahota. Podpořili mne lidé z menších míst, na která stát kašle. O můj postup se zasloužili ti, kdo žijí své normální praktické životy plné denní starostí, nevolili mě ti, kdo chtějí bojovat s podnebím i za cenu úplného zchudnutí. Volili mě ti, kdo si názory dělají podle své vlastní zkušenosti a ne podle toho, co jim nakukají mluvící hlavy z obrazovky.

JUDr. Daniela Kovářová (1964)

Od roku 1989 je advokátkou, nejprve se sídlem v Plzni, pak v Praze a nyní ve Štěnovicích u Plzně. V letech 2009-2010 působila jako ministryně spravedlnosti v úřednické vládě Jana Fischera. V roce 2011 se vrátila do advokacie a od té doby se věnuje právu rodiny a rodinným vztahům. Od roku 2018 je prezidentkou Unie rodinných advokátů.

Napsala 18 knih plus několik knih ve spoluautorství (např. Jak se žije padesátkám a Jak chovat muže, detektivky Mrtvá z golfového hřiště a Matkovražedkyně, nebo knihu Pivař a Blondýna) a desítky odborných publikací, komentářů a studií.

Jenže tihle nespokojení lidé většinou k volbám ani nepřijdou. Jak chcete zařídit, aby přišli ke druhému kolu senátních voleb?

Já jejich otrávenost chápu. Bojkotem voleb dávají najevo, že už mají plné zuby papalášů, zaprodaných Bruselu, kteří se normálních lidí štítí. Těm nespokojeným a naštvaným bych chtěla vzkázat: to, že vládnoucí moc je tak arogantní a naše země v tak strašném stavu, je způsobeno právě tím, že k volbám chodí voliči, kterým se dnešní stav líbí. Když ti nespokojení zůstanou v den voleb doma, nic se nezmění. Zvedněte se a přijďte k druhému kolu, prosím. Není to marné. Rozhodne pár hlasů.

A jak jim to chcete vzkazovat, aby to slyšeli?

Přesně tak, jak jsem to činila dosud. Odmítám skoro všechna pozvání do televizních debat a rozhlasových pořadů. Je to jen ztráta času. Nechci být pro své voliče jen nějaká paní z televize. Jsem ženská z masa a kostí. Chodím dům od domu, mluvím s lidmi, navštěvuji vesnické hospody, jsem lidem nablízku. Nejsou mi cizí jejich starosti, vím, co je trápí. Že nechtějí ten šílený moderní svět bez pohlaví, bez rodin, bez svobody říkat své názory, bez selského rozumu, svět plný frází a prázdných hesel. Já ho nechci taky. Je mi nejlépe mezi svými, mezi sousedy, mezi bližními.

A co až vás zvolí? Budete někde v Praze…

No to ani náhodou. Nemám ráda ten svět kravat a přetvářky. Vždycky se budu scházet se svými kamarádkami tady u nás, vždy budu jezdit po městečkách a vesnicích, vždy si budu užívat každé chvíle tam, kde svět je ještě v pořádku. A udělám vše, aby tenhle svět nebyl zničen nějakou tupou modernistickou vlnou a také vlnou drahoty a chudoby.

Zadavatel, zhotovitel: Daniela Kovářová

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24