Jezdíte v Plzni na kole? Přijďte na důležitou diskusi!

06.02.2023 17:01

V Moving Station proběhne diskuze s veřejností k novému cyklogenerelu. Přijďte na veřejnou prezentaci a vyjádřete svůj názor.

Cyklo_stezka_Roudna

Důležitý strategický dokument města Plzně mohou svými připomínkami ovlivnit občané ve středu 8. února od 17 hodin. V tu dobu se totiž v prostorách Moving Station na Jižním Předměstí uskuteční veřejná prezentace s diskuzí k novému Generelu cyklistické dopravy v Plzni.

„Věřím, že spolupráce s veřejností je při přípravě strategických dokumentů města klíčová a je součástí širších demokratických procesů ve společnosti. Na kole jezdí stále více lidí a město by mělo jejich podněty vnímat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Návrh představí zástupci Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně. „Pokud vás zajímá, jak se má rozvíjet cyklistická doprava a podmínky pro ni v Plzni, přijďte připomínkovat strategický dokument, který ovlivní dopravu v Plzni v dalších letech,“ vyzvala plzeňská cyklokoordinátorka Radka Žáková.

„Únorová diskuse o cyklodopravě je již sedmým veřejným projednáním, které jsme realizovali v rámci projektu Podpora participace v Plzni, jehož cílem je posilovat komunikaci mezi úřady a veřejností. Jsme rádi, že zástupci města a městských úřadů jsou ochotni na přípravě strategických dokumentů spolupracovat s občany a zpracovávat jejich podněty,“ uvedla Tereza Pelclová z Centra pro komunitní práci západní Čechy.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24