Kontroly v kempech na Hracholuskách jedou o prázdninách naplno

10.08.2017 15:41

Letní kempy a tábořiště jsou o prázdninách hodně oblíbené. Stejně je tomu i v Plzeňském kraji například na Hracholuskách. Na kempy se o prázdninách zaměřují i pracovníci kontrolních orgánů. 

keramika2

Dohled nad dodržováním zákonů a směrnic, které jsou povinni provozovatelé kempů dodržovat, jede v letních měsících naplno. Tento týden například pracovníci Okresního živnostenského úřadu v Nýřanech provádějí kontroly kempů a tábořišť na Hracholuské přehradě. 

Jak taková kontrola probíhá? Zeptali  jsme se Zdeňka Beneše, zástupce společnosti provozujícího Kemp Keramika na Hracholuskách.

"Kontroly jsou při podnikání běžné a tento rok jsme jich měli již několik od různých státních institucí, ale to je v podnikání normální. Tento týden nás však zaujalo to, že v jeden den nás zkontroloval živnostenský úřad hned dvakrát," říká Zdeněk Beneš a dodává: "Jednou to byla pracovnice Okresního živnostenského úřadu a poté pracovníci Krajského živnostenského úřadu. Obě kontroly byly vedeny důsledně, zcela profesionálně, ale z lidského pohledu velice slušně. Když bylo potřeba například vyhovět potřebám hosta, na chvilku pracovníci kontrolu přerušili a po vyřízení požadavku hosta, jsme opět pokračovali v kontrole dokladů."

Co se kontroluje? "Kontrolují se veškeré doklady, oprávnění k provozování podnikatelské činnosti ve všech oborech, evidence hostů, cenové kalkulace, ale i informace o cenách zveřejňované na internetu nebo webových stránkách," říká Beneš.

To, že v jeden den byla provedena kontrola dvakrát, nebyla náhoda. Vedoucí Krajského živnostenského úřadu Václav Kohout totiž dohlíží nad prací svých zaměstnanců a podřízených orgánů. A tak se sám jako člen kontrolní komise takovýchto kontrol v terénu účastní jako běžný kontrolor.

Tímto jednak provede kontrolu kontrolovaného subjektu a zároveň ověří i práci svých podřízených. V případě Kempu Keramika na Hracholuskách neshledal žádné pochybení. 

keramika

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24