QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koupili jste dětem zpívajícího draka? Pro nejmenší může být nebezpečný

23.05.2020 14:30

Česká obchodní inspekce nařídila stažení nebezpečné hračky "Drak Čmoudík zpívající" z našeho trhu. Má celou řadu nedostatků.

1

Česká obchodní inspekce (ČOI) objevila na našem trhu nebezpečnou textilní hračku. Zhruba 30 cm vysoký, měkce vycpaný dvouhlavý drak je vyroben z různých plyšových materiálů zelené barvy. Jedná se o elektrickou hračku, poháněnou dvěma bateriemi AA, které jsou umístěny v plastovém pouzdru vloženém do kapsy uvnitř hračky. Hračka po zapnutí zpívá dětské písničky.

Drak neodpovídá celé řadě předpisů. "Při zkoušce tahem se z hračky uvolnily části lepidla a kabely. Zároveň bylo zjištěno, že ve vnitřní kapse hračky pro uložení pouzdra s bateriemi je díra, do které je možné vložit přední část tyčinky o průměru 12 mm a je tedy dětem dostupná výplň hračky. V průběhu používání může malé dítě utrhnout z hračky výše uvedené malé části či vyjmout výplň nedostatečně zajištěnými švy ve vnitřní kapse. Tyto součásti by mohly být spolknuty či vdechnuty,“ sděluje mluvčí ČOI Jiři Fröhlich.

ČOI nařídila zákaz distribuce a stažení výrobku z trhu.

FOTO: ČOI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24