QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kruhový objezd v Losiné u Plzně je plně průjezdný

30.11.2022 12:50

Výstavba nové okružní křižovatky probíhala v obci Losiná od 1. dubna letošního roku. Komunikace, která leží na hlavní trase mezi Pískem a Plzní byla obtížně průjezdná, v místě se tvořily kolony. Nyní je místo zcela průjezdné.

Losiná otevřeno_1122_ŘSD (2)

„Na nový kruhový objezd v Losiné u Plzně na I/20 měl být původně puštěn provoz v pátek. Nakonec úplné zprovoznění proběhlo už během včerejšího odpoledne. Řidiči tak už nemusí v obci počítat s provizorními semafory a projedou Losinou bez zdržení,“ uvedlo ve středu 30. listopadu Ředitelství silnic a dálnic.

Stavba s cenou ve výši 29,3 mil. Kč bez DPH probíhala v obci Losiná a značně komplikovala dopravu. Opravy v daném úseku však byly opravdu nutné. “Původní styková křižovatka silnice I/20 se silnicí III/18047 a polní cesty už byla dopravně nevyhovující. Z toho důvodu došlo v řešeném úseku k přestavbě tohoto křížení na okružní křižovatku o poloměru 29 m. Cílem této stavby je hlavně zklidnění dopravy a zvýšení bezpečnosti na vjezdu do obce ve směru od Plzně,” popsal mluvčí ŘSD.

Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24