QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Město představí Plzeňanům studii na obnovu Papírenského parku, buďte u toho!

06.10.2023 10:41

Město Plzeň má v plánu z Papírenského parku na Slovanech opět udělat příjemné místo. Snaží se celý park získat do své správy a je připravena studie na jeho revitalizaci. Přijďte i vy na veřejné představení studie.

Papírenský park_odpad_0123_fotoPetrKUTÁK_MMP (4)

„Papírenský park má nejen hodnotu přírodní, ale také historickou. Město Plzeň má ve své správě jen jeho malou část, a to ve výpůjčce. Jednáme s majitelem, abychom do naší správy získali park celý. Chceme být připraveni, až se tak stane. Proto jsme už pořádali mezi obyvateli Plzně dotazníkové šetření, v němž mohli vyjádřit, jak by si přáli, aby park v budoucnu vypadal, a zadali jsme ke zpracování studii na jeho proměnu,“ uvedl Roman Zarzycký, primátor města Plzně.

Jaké má město plány s Papírenským parkem? To se dozvíte na veřejném představení studie, která se koná 12. října 2023 od 17 hodin v Café Papírna. Studii představí architektonická kancelář, která za návrhem revitalizace Papírenského parku stojí.

„Zvána je široká veřejnost a není nutná žádná registrace předem. Lidé se mohou ke studii vyjádřit. Bude prostor i na dotazy,“ zve na setkání náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, do jehož gesce spadá také Správa veřejného statku města Plzně.

„Papírenský park je důležitou součástí Slovan. A má jí být i do budoucna. V jeho okolí je plánována bytová výstavba, a tak příjemné místo k odpočinku i procházkám a setkávání by v něm měli najít všichni obyvatelé této plzeňské čtvrti, a nejenom oni. Papírenský park má propojit starou zástavbu s tou novou a také by se jím mělo dát projít ze Slovan k řece Radbuze,“ vysvětlil Aleš Tolar, který se setkání s občany také zúčastní.

Foto ilustrační MMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT