QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Meteorologové varují před sněhem: Žádnou velkoplošnou kalamitu ale nečekejte

20.01.2023 15:21

V Plzni od pátečního rána sněží. Jinak by tomu nemělo být ani v následujících dnech. Meteorologové vydali výstrahu, ale žádné velké komplikace nečekají. Nová nadílka sněhu je však dobrou zprávou pro lyžaře. V sobotu se otevře jedna ze sjezdovek na Špičáku.

zima v Plzni foto QAP (5)

V platnosti je výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Nová sněhová pokrývka. Platnost: od soboty 21.1.2023 11:00 do 22.1.2023 03:00. Platí pro celý Plzeňský kraj, zejména pro město Sušice.

Platí také výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Sněhové jazyky. Platnost: od soboty 21.1.2023 19:00 do 22.1.2023 01:00. Platí pro celý Plzeňský kraj, zejména pro města Domažlice a Tachov.

„Při postupu tlakové níže z Balkánu nad Polsko zasáhne naše území sněžení a foukat bude čerstvý vítr. Sněžit začne na severovýchodě ve pátek (20.1.) večer a sněžení bude postupovat k západu. Místy, hlavně na severovýchodě území může napadnout 5 až 10 cm sněhu, na horách na severovýchodě kolem 15 cm sněhu,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav s tí, že zejména od středních poloh se mohou tvořit sněhové jazyky, na horách ojediněle i závěje. Sníh může komplikovat provoz na silnici a železnici, zejména v horských úsecích.

Žádné sněhové záplavy ale ČHMÚ nečeká. „Jen pro ujasnění. Vydaná výstraha je NEJNIŽŠÍ ŽLUTÉ intenzity. Rozhodně nečekejte velkoplošnou kalamitu. Lokálně ale problémy samozřejmě být mohou,“ dovysvětlili meteorologové.

Sníh je dobrou zprávou pro všechny lyžaře. Již v sobotu 21. ledna se otevře sjezdovka na Špičáku. Detailně jsme informovali zde.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24