Na Klatovsku vylétlo auto ze silnice. Opilý řidič zranil sebe i dva spolujezdce

02.01.2023 9:05     02.01.2023 14:58

K dopravní nehodě na Klatovsku došlo v pondělí 2. ledna po třetí hodině ranní. Na místo vyrazily všechny záchranné složky.

Sanitka - ilustračka

V obci Švihov v ulici Nádražní havaroval osobní automobil. Skončil mimo komunikaci. Ve voze cestovali tři cizinci. „Vážně zraněného muže ročník 2003 transportujeme při vědomí na urgentní příjem FN Plzeň, další dva účastníky s lehčím zraněním (muže ročník 1975 a 1995) do Klatovské nemocnice,“ doplnil informace Vítězslav Sladký, mluvčí záchranné služby.

AKTUALIZACE:

K dopravní nehodě došlo ve 2:45. Řidič jel ve směru od obce Klatovy na Plzeň. „Sedmadvacetiletý cizinec pobývající v Ústí nad Labem jel po komunikaci I. třídy č. 27 po obci Švihov. V ulici Nádražní nepřizpůsobil rychlost jízdy a s vozidlem najel na středový ostrůvek, kde narazil do dopravní značky. Po nárazu vozidlo vjelo do protisměru a mimo komunikaci, kde narazilo do betonové konstrukce mostu a zábradlí,“ popsala incident Dana Ladmanová, mluvčí policie.

„Na výzvu policistů se řidič podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 2,33 promile alkoholu,“ doplnila mluvčí s tím, že policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Odhadnutá škoda hmotná činí 80 tisíc korun.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24