QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Lochotíně se rýsuje nová služebna městských strážníků – FOTKY, VIDEO

21.01.2024 20:31

Stavební práce na nové služebně městských strážníků pokročily. Prostory bývalé pivnice Severka by mohly už v tomto roce sloužit strážníkům.

stavba služebny MPP na Lochotíně_0124_MO 1 (4)
stavba služebny MPP na Lochotíně_0124_MO 1 (4)stavba služebny MPP na Lochotíně_0124_MO 1 (1)stavba služebny MPP na Lochotíně_0124_MO 1 (2)stavba služebny MPP na Lochotíně_0124_MO 1 (3)

V jednopodlažním sídlištním areálu v Sokolovské ulici č. 105, konkrétně v místě bývalé pivnice Severka, která je již několik let zavřená, vzniká zbrusu nová služebna Městské policie Plzeň.

Stavební práce zde začaly na konci loňského září, to se hlavně demolovalo. „Nyní se budují nové dělící příčky, firma udělá novou elektroinstalaci, izolace, podlahy, podhledy s osvětlením, vymění okna a opraví fasádu. Když vše půjde podle plánu, na jaře bude hotovo,“ uvádí první městský obvod s tím, že Městská policie Plzeň by objekt měla začít využívat již v letních měsících.

„Lochotínští strážníci budou mít nové prostorné zázemí, které na Lochotíně chybí. Uvnitř objektu budou navíc moci pohodlně zaparkovat,“ okomentoval radní města Plzně pro bezpečnost Jiří Winkelhöfer.

Město Plzeň zaplatí za novou služebnu strážníků podle předpokladů zhruba 12 milionů korun.

„V našem obvodě pak budou fungovat dvě služebny, jedna v Brněnské ulici na Vinicích, kde jsou strážníci nyní, a druhá v Sokolovské ulici na Lochotíně. Z hlediska bezpečnosti to bude ideální model,“ míní místostarosta prvního plzeňského obvodu Jiří Uhlík.

Detailně jsme o rekonstrukci psali ZDE.

Foto ÚMO 1, video Městská policie Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT