QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě se pátralo po třech malých dětech!!!

15.06.2013 17:47

Dvě malé holčičky a chlapec ze středních Čech se ztratili kolem poledne rodičům v lesích u šumavského Zadova, když opustily skupinu a vydaly se samostatně do horské chaty.

Vyšetřování na místě činu

Na Šumavě se v sobotu odpoledne pátralo po malých dětech. Dvě malé holčičky a chlapec ze středních Čech se ztratili kolem poledne rodičům v lesích u šumavského Zadova, když opustily skupinu a vydaly se samostatně hledat cestu domů.

Rodiče totiž dali malým dětem za úkol, aby hledaly turistické značky.  Děti ve věku čtyři, šest a sedm let se před nimi vydaly na cestu... „Rodiče si po asi dvaceti minutách uvědomili, že děti s nimi nejsou. Začali je hledat, ale po nějaké době nás kontaktovali s tím, že děti se někde ztratily. I když je dobré počasí, zahájili jsme okamžitě vzhledem k jejich věku pátrací akci a vyrazili jsme z naší stanice v terénním automobilu a na čtyřkolce," prozradil Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Pátrání trvalo bez úspěchu přibližně půl hodiny, když Horská služba dostala hlášení, že všechny tři děti se i přes nízký věk bez problémů dostaly do horské chaty.

Dělaly přesně to, co jim rodiče během výletu řekli – hledaly turistické značky, které je dovedou do Zadova. Díky šikovnosti malých turistů mohla být pátrací akce odvolána. „Musím říci, že děti se dokázaly v šumavských lesích pohybovat lépe, než leckterý dospělý. I přesto však apeluji na turisty, aby dávali pozor na své kamarády. V lesích i při krásném počasí vždy hrozí, že pokud se někdo oddělí ze skupiny, zabloudí a může tím ohrozit své zdraví, či dokonce život," varuje návštěvníky hory Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

FOTO:Ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT