QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě se vážně zranila cyklistka, zasahovala horská služba

14.07.2018 16:28

Sedmačtyřicetiletá cyklistka se v sobotu po poledni těžce zranila během jízdy po cyklostezce mezi Strážným a Knížecími pláněmi.
Na místě zasahovala horská služba i vrtulník.

img-20180714-wa0002

Na místo nehody okamžitě vyjela horská služba, záchranáři a byl povolán vrtulník. Ten nakonec přistál dva kilometry od nehody.

Záchranáři na místě zjistili, že žena má velmi těžká poranění v oblasti obličeje. „Byla ale při vědomí a komunikovala s námi. Protože si však stěžovala na značné bolesti v zádech, zafixovali jsme jí do vakuové matrace. Když přijel sanitní vůz a dorazil lékař LZS, šetrně jsme do něj pacientku přenesli,“ uvedl Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava, který se na místo vydal ještě s dalším dobrovolným členem HS ze stanice na Kvildě. Další člen HS pak vyrazil ze stanice v Kubově Huti.

Záchranáři po ošetření ženu převezli do Strážného. Právě tam přistál vrtulník. Kvůli nevhodnému terénu nemohl sednout v místě nehody.

„Posádka vrtulníku si poté zraněnou převzala a transportovala jí na traumacentrum nemocnice v Českých Budějovicích“, doplnil Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. Dodal, že šlo o rychlou a perfektní spolupráci všech složek Integrovaného záchranného systému, a opět varoval cyklisty, aby na šumavských stezkách nepřeceňovali své síly a schopnosti.

foto: horskasluzba.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24