QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nadprůměrné teploty budou pokračovat! Šplhat budou i nad třicet stupňů

13.07.2015 7:03

Vypadá to, že letošní léto bude i dál ve znamení celkem vysokých teplot. Podle nových vyhlídek nás dál čekají nadprůměrné teploty, nejchladněji by mělo být na přelomu července a srpna. Čtěte novou měsíční předpověď.

DSC01740

Meteorologové ČHMÚ vydali novou měsíční předpověď a podle té bychom si i dál měli užívat teplé slunečné léto bez větších dešťů. Nadále nás budou doprovázet nadprůměrné teploty. Už v tomto týdnu se po přechodu studené fronty bude opět oteplovat a teploty postupně vystoupí nad hranici třiceti stupňů.

"Období od 13. července do 9. srpna 2015 bude teplotně průměrné až nadprůměrné. První a poslední týden bude teplotně nadprůměrný až průměrný. Začátek prvního týdne bude chladnější, ale postupně během týdne budou teploty stoupat. Relativně nejchladnější vychází týden od 27. července do 2. srpna. Všeobecně se však bude průměrná týdenní maximální teplota vzduchu pohybovat kolem 25 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 13 °C," informoval ČHMÚ.

Zahrádkáře ale nejspíš nová předpověď moc nepotěší. Srážek se moc nedočkáme a dlouhodobě sušší ráz počasí bude také pokračovat. Nejvíc pršet by mělo v týdnu na přelomu července a srpna, který bude také nejchladnější.

Teploty budou stoupat nad tropickou třicítku už v průběhu tohoto týdne...

Za studenou frontou, která přešla přes naše území v noci na pondělí, k nám bude proudit odeánský vzduch.

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy s přeháňkami nebo ojediněle i bouřkami. Večer by se pak srážky měly rozšířit na většinu území. Teploty budou mezi 19 a 23 stupni.

Také v úterý bude oblačno až zataženo místy s přeháňkami nebo občasným deštěm. V průběhu dne ale bude srážrek ubývat. V noci klesnou teploty mezi 16 a 12 stupňů, přes den vystoupí mezi 20 až 24 stupňů.

Ve středu už bude obloha polojasná, jen přechodně by při zvětšené oblačnosti mohlo zapršet. Teploty se vyšplhají přes den mezi 23 až 27 stupňů, v noci klesnou mezi 16 a 12.

Ve čtvrtek nás čeká polojasno až skoro jasno, na horách při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty budou už mezi 27 a 30 stupni, v noci nejnižší mezi 15 a 11.

Během pátku už by se teploty měly opět přehoupnut přes hranici třiceti stupňů. Naměříme 30 až 34 stupňů a k tomu se přidá jasná nebo polojasná obloha. Odpoledne a večer se při zvětšené oblačnosti mohou objevit ojediněle bouřky. V noci klesnou teploty an 17 až 13 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku skoro jasno až polojasno, od západu přibývání oblačnosti s přeháňkami a bouřkami, které budou přecházet v déšť. V závěru období ubývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C, postupně 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 31 až 36 °C, od západu postupně 22 až 27 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24