QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nahlédněte do zbrusu nového tréninkového centra pro mladé talenty FC Viktoria Plzeň – FOTKY

11.08.2023 13:56

V pátek 11. srpna bylo slavnostně otevřeno zázemí tréninkového centra ve Štruncových sadech.

Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (7)
Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (7)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (2)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (1)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (3)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (4)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (5)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (6)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (8)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (9)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (10)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (11)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (12)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (14)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (13)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (15)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (16)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (18)Tréninkové centrum Viktorka_0823_QAP (19)

Mladí a talentovaní fotbalisté a fotbalistky FC Viktoria Plzeň dnešním dnem mohou začít využívat zbrusu nové zázemí nedaleko stadionu ve Štruncových sadech. Zázemí jim nabízí veškeré moderní podmínky pro přípravu.

„Je skvělé, že můžeme otevírat něco tak úžasného a důležitého. Je to milník pro naše mladé hráče, milník pro budoucnost klubu. Také je to koneckonců ale jen něco, co můžeme mladým talentům na jejich cestě nabídnout. Pořád platí to, že mladý talent může tuto nabídku přijmout a my budeme ti, kteří ho na cestě podpoří a doprovodí, ale záleží na jeho práci a vůli,“ konstatoval při slavnostním otevření centra Martin Dellenbach, člen představenstva FC Viktoria Plzeň.

Dle Martina Dellenbacha má nyní Viktoria pro mladé talenty perfektní zázemí. Jsme přesvědčeni, že to co zde momentálně na infrastruktuře máme je skutečně na vysoké úrovní a musí nám to dopomoci k tomu, abychom do budoucna podporovali a vytvářeli talenty na mezinárodní úrovni,“ řekl člen představenstva FC Viktoria Plzeň a dodal: „Čeká nás hodně práce a výsledkem toho by mělo být to, že na velkém stadionu uvidíme hráče, kteří budou pocházet z tohoto výcvikového centra.“

„Výchova mládeže a rozvoj talentu je jedním ze základních pilířů klubu. Splnil se nám sen! Věřili jsme v to, že všechny naše děti budou mít jednou své místo v šatně, svůj háček, kde si nechají věci a že jim společně s městem takové podmínky vytvoříme. Tímto se nám sen splnil,“ zmínil Jaromír Hamouz, člen výboru spolku VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z. s., pod který spadá celý mládežnický úsek klubu.

Sen se stal skutečností. Talentovaná mládež má nyní k dispozici vlastní šatny, v té vlastní sociální zázemí, háček, skříňku a vše potřebné k tréninku i regeneraci.

V budově se také nachází zázemí pro fyzioterapeuty, trenéry, společenská místnost, tělocvičny, posilovna, zkrátka veškeré potřebné zázemí.

Zázemí ocenil i Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy, který má s trénováním mládeže a fotbalem vlastní zkušenosti. „Já měl jako kluk fotbalovou šatnu v buňce, kde nás bylo dvacet dětí na deset háčků. Když vidím ty krásné prostorné šatny, jako dítě bych to zajisté ocenil,“ řekl QAPu s úsměvem Tomáš Morávek. „Takové zázemí je nadstandardní v rámci celé republiky a věřím, že plzeňská fotbalová mládež bude mít díky tomuto zázemí prostor kde růst a rozvíjet se.“

Přípravky, ženské týmy, dorostenci až po B tým. Ti všichni mají v nové budově ve Štruncových sadech veškeré potřebné zázemí. Útočiště zde tedy naleznou všechny kategorie kromě žákovských, ty zůstanou nadále na 33. ZŠ.

Za klub se slavnostního otevření zúčastnili rovněž předseda představenstva klubu Adolf Šádek, člen představenstva klubu Raphael Landthaler, Martin Bruckner, člen dozorčí rady klubu, ředitel rozvoje hráčů Percy van Lierop, Petr Žitek, předseda výboru spolku VIKTORIA PLZEŇ – fotbal, z. s., a Tomáš Samec, člen Výboru spolku VIKTORIA-PLZEŇ – fotbal, z. s.

„Na příběhu mladého Jana Palusky, Pavla Šulce nebo Robina Hranáče se ukazuje, že investice do mládí má velký smysl. Věřím, že díky novým prostorám v Plzni vyroste řada dalších talentovaných hráčů. Viktorka je silná značka, která na mezinárodní úrovni dělá skvělé jméno našemu městu. Jsem přesvědčen, že je naší povinností o takovou značku pečovat. Děláme to a budeme to dělat i nadále,“ řekl při slavnostním otevření primátor města Plzně Roman Zarzycký a dodal: „Jsme i nadále připraveni spolu s Tomášem Morávkem do sportovní infrastruktury města mimořádně investovat.“

Právě město Plzeň je investorem stavby za 108 milionů korun.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT