QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda tří vozidel uzavřela hlavní tah u Švihova - FOTKY

18.09.2023 19:23     19.09.2023 15:01

Vážná nehoda se stala v pondělí 18. září večer na hlavním tahu I/27 u Kokšína. Na místě se střetla celkem 3 vozidla, dvě osobní a jedno nákladní. Silnice byla zcela uzavřena, objízdná trasa vedla přes Dehtín - Malechov - Švihov.

nehoda koksin 99
nehoda koksin 99nehoda kokšinnehodanehoda7nehoda 6nehoda 8nehoda 55nehoda 67

Na místě zasahovaly všechny složky IZS, hasiči museli jednu osobu vyprostit.

"Záchranáři z oblasti Klatovy na místě zajistili muže ročník 1963 s lehčími zraněními, ten byl následně transportován do Klatovské nemocnice. Žena ročník 1975 utrpěla středně těžké zranění, při vědomí byla transportována na Emergency FN-Lochotín," upřesnila rozsah zranění mluvčí záchranky Mária Svobodová

Podle mluvčí policie za nehodou stojí rychlost, řidič nákladního vozidla dostal smyk na mokré silnici.

"Řidič (ročník 1960) nákladního vozidla s přívěsem jel po silnici I. třídy č. 27 ve směru od obce Klatovy na Plzeň. Mezi obcemi Dehtín a Kokšín při průjezdu pravotočivou zatáčkou na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdní soupravy, dostal smyk, přívěsné vozidlo vjelo do protisměru, kde se střetlo s protijedoucím automobilem tovární značky Renault Megane (řidička ročník 1975) a dalším vozidlem tovární značky Suzuki Ignis ( řidič ročník 1963)," uvedla Barbora Šmaterová.

Zranění utrpěli oba řidiči z osobních vozidel. "U řidiče nákladního automobilu a řidiče osobního vozu byly dechové zkoušky negativní. U řidičky byl vyžádán odběr krve. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 330 tisíc korun," doplnila policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

foto.: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT