Nehodu způsobil silně opilý řidič náklaďáku bez technické - FOTKY

12.10.2022 8:10

Jedenatřicetiletý muž řídil na Domažlicku silně opilý a způsobil dopravní nehodu. Celkové škody jsou vyčísleny na 110 tisíc korun. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

OA NA_opilý_Domažlicko_1022_PČR (3)
OA NA_opilý_Domažlicko_1022_PČR (3)OA NA_opilý_Domažlicko_1022_PČR (1)OA NA_opilý_Domažlicko_1022_PČR (2)OA NA_opilý_Domažlicko_1022_PČR (4)OA NA_opilý_Domažlicko_1022_PČR (5)

„Dne 7. října 2022 v odpoledních hodinách vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Domažlice k dopravní nehodě, ke které došlo na silnici II. třídy č. 185 v obci Koloveč. Jednatřicetiletý řidič nákladního automobilu jel po ulici náměstí Svobody ve směru jízdy do ulice Domažlická, kdy však nedodržel bezpečnostní vzdálenost a narazil do osobního vozidla jedoucí před ním, jehož řidička zastavila z důvodu vyvolaných silničním provozem,“ popsala dopravní nehodu Barbora Šmaterová, mluvčí policie.

Při následném šetření nehody vyšlo najevo, že je řidič nákladního automobilem pod vlivem alkoholu. „U obou řidičů byla provedená dechová zkouška, která u řidiče nákladního vozidla byla pozitivní s výsledkem téměř 2,90 promile. Dotyčný muž s naměřenou hodnotou souhlasil a přiznal požití alkoholických nápojů před jízdou,“ řekla Barbora Šmaterová s tím, že muž byl následně policejní hlídkou převezen do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

„Dalším šetřením bylo zjištěno, že nákladní vozidlo bylo k jízdě užito i přesto, že nesplňuje stanovené technické podmínky, kdy z něj unikal olej, na přední nápravě nebyly shodné pneumatiky, na zadních nápravách byly pneumatiky popraskané, místy měly odtržený plášť a již přes rok nemá automobil platnou technickou prohlídku,“ dodala mluvčí policie.

Domažličtí dopravní policisté vedou ve věci zkrácené přípravné řízení a dne 10. října 2022 sdělili dotyčnému řidiči podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a případem se nadále zabývají.

Foto PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24