QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Noční nehoda na dálnici D5! Havaroval mikrobus s cizinci

22.04.2021 7:07     22.04.2021 10:00

Všechny složky IZS vyjížděly k noční nehodě na dálnici D5. Ve směru na Prahu, na 98. kilometru, havaroval mikrobus převážející cizince.

nehoda dalnice
nehoda dalnicenehoda dalnice1

Všechny složky IZS vyjely krátce po půlnoci na 98. kilometr dálnice D5 směr Praha. Havarovaná dodávka převážela na přívěsu osobní automobil.

Cizinec ročník 1976 řídil dodávku tovární značky Renault s přívěsem. Uvnitř vozu bylo 8 pasažérů. "Řidič dle všeho nepřizpůsobil rychlost vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla a povětrnostním podmínkám, sjel z tělesa dálnice a narazil do travnatého svahu. Během dopravní nehody došlo ke zranění třech osob. Alkohol policisté u řidiče vyloučili provedenou dechovou zkouškou," uvedla mluvčí policie Ivana Jelínková.

Zraněno bylo několik cestujících, všichni ale byli při vědomí. "ZZS z místa nehody transportovala tři cizí státní příslušníky ve věku 35 - 45 let se středně těžkými zraněními na urgentní příjem FN Plzeň," uvedl Vítězslav Sladký ze ZZS a dodal, že na místě zasahovaly tři výjezdové skupiny RZP a inspektor provozu.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24