QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová měsíční předpověď: říjen přinese chladnější počasí

29.09.2015 7:03

Nadcházející čtyři týdny by mohly sice přinést i nadprůměrné teploty, nicméně vzhledem k období už se ani tak moc nezahřejeme. Přibývat bude i srážek.

park QAP

Meteorologové ČHMÚ Vydali novou měsíční předpověď, podle které se už nejspíš moc neohřejeme. I když teploty by mohly být i nadprůměrné, vzhledem k ročnímu období už nahoru moc šplhat nebudou. Přesto by závěr tohoto týdne ještě mohl být ve znamení slunečného počasí a teplot až okolo 20 stupňů.

ČHMÚ vydal novou měsíční předpověď do 25. října. Celkově bude období teplotně průměrné. "První týden bude teplotně podprůměrný s denními maximálními teplotami uprostřed týdne do 14 °C, na jeho konci budou postupně stoupat. Druhý týden vychází jako teplotně průměrný s relativně nejvyššími teplotami. Ostatní dva týdny období by měly být teplotně průměrné až nadprůměrné, ale průměrná týdenní maximální teplota vzduchu už bude nižší, většinou se bude pohybovat kolem 12 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem 4 °C," informoval ČHMÚ. 

Srážkově očekáváme období průměrné. Nejvíc pršet by mělo v týdnu od 5. října a následně v týdnu od 19. října.

Na konci týdne bychom se ještě mohly zahřát. V průběhu týdne hrozí přízemní mrazíky...

"Od severozápadu až západu bude do střední Evropy zasahovat rozsáhlá oblast vysokého tlaku vzduchu. Po její přední straně k nám zpočátku bude proudit studený vzduch od severu. Tlaková výše se bude přesouvat přes Polsko dále k jihovýchodu a po její zadní straně k nám začne proudit teplý vzduch od jihu," zní aktuální výhledy na nadcházející dny.

Úterý bude ve znamení jasné nebo polojasné oblohy, během dne by mohlo být i oblačno a mraky budou ubývat opět k večeru. Teploty se dostanou nejvýš na 13 až 17 stupňů.

Ve středu bude zpočátku jasno nebo skoro jasno, místy ale až zataženo. V průběhu dnes ale bude polojasno až oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 6 až 2 stupně, očekávají se také přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vystoupí mezi 11 až 15 stupňů.

Čtvrtek bude ve znamení jasné nebo polojasné oblohy, táno se objeví nízká oblačnost nebo mlhy. V noci naměříme 5 až 1 stupeň a objevovat se tak budou celkem hojně přízemní mrazíky. Odpolední teploty se vyšplhají mezi 12 až 16 stupňů.

Pátek přinese jasnou nebo skoro jasnou oblohu, ráno a dopoledne bude ojediněle zataženo nízkou oblačností nebo se objeví také mlhy. V noci naměříme 4 stupně až nulu a přízemní mrazíky budou četnější. Nejvyšší denní teploty vystoupí ale až mezi 14 a 18 stupňů.

Víkend by mohl přinést slunečné počasí i celkem vysoké teploty.v sobotu se očekává janso nnebo skoro jasno, i když ráno se bude objevovat nízká oblačnost a mlhy. Teploty v noci budou mezi 7 a 3 stupni, přes den budou mezi 18 a 22.

Od neděle do úterý to pak bude vypadat podobně. Bude jasno nebo polojasno, ráno a dopoledne se ake budou obejevovat mlhy a nízká oblačnost, které by mohly přetrvat i do odpoledne. Teploty v noci budou mezi 9 a 5 stupni, postupně mezi 13 a 8. Odpolední budou mezi 19 a 23, při déle trvající nízké oblačnosti ale jen okolo 16 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT