Nurofen je v lékárnách opět k mání! Maminky spustily vlnu solidarity

22.12.2022 17:40

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na Twitteru uvedl, že situaci s nedostatkem léků vyřešil. Sirup Nurofen by tak měl být opět k dostání i v lékárnách Plzeňského kraje.

Nurofen pro děti - ilustrační

Prezident České lékárnické komory Aleš Krebs potvrdil, že se situace s nurofenem stabilizovala. Dodávky byly rozvezeny do skoro všech lékáren, další rozvozy budou i mezi svátky. „Potvrzuji, že dětský Nurofen už je v ČR a distributoři jej začali zavážet do lékáren. Je ho dost, přesto apeluji na všechny, aby ho hromadně neskupovali do zásoby,“ uvedl ministr zdravotnictví Válek.

I ředitelka SÚKL Irena Storová vyzvala pacienty, aby nenakupovali velké množství sirupu a netvořili si doma zásoby.

Lékárnice ovšem zažívaly po dodávce sirupu nával zájemců. "Můžu potvrdit, že sirup do naší lékárny dodán byl, ale mizí rychlostí blesku. Maminky mají tendenci nakupovat více balení. Jejich obavy chápu, hlavně teď, když je spoustu dětí nemocných. Uklidňujeme je však, že další dodávky proběhnou v následujících dnech a není tak potřeba zmatkovat," uvedla lékárnice z plzeňské pobočky na Borech.

Vlna solidarity se objevila i mezi plzeňskými maminkami na internetu, kde si předávaly balení léků na bolest a proti teplotě. Tato situace už by dle Válka nastat neměla.

Foto ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24