Obří požár na Plzeňsku, u Nýřan hoří 6,5 hektaru lesa

21.07.2015 20:33     21.07.2015 23:40

Rozsáhlý požár lesního porostu likvidují hasiči u Nýřan na Plzeňsku v části zvané Doubrava. S velkým požárem bojuje celkem 13 hasičských jednotek.

požár pole litice (1)

Celkem 6,5 hektaru lesa hoří na severním Plzeňsku u Nýřan. Požár vypukl v lokalitě zvané Doubrava zhruba 5 kilometrů od Nýřan.

Hasiči se v posledních dnech kvůli suchu potýkají s požáry polí a lesů. Rozsáhlý požár celkem 6,5 hektaru lesa likvidují hasiči v úterý 21. července večer v místní části Nýřan, v lokalitě Doubrava. S rozsáhlým požárem na místě bojuje celkem 13 hasičských jednotek.

Požár vypukl podle hasičů po 17té hodině. Ještě ve večerních hodinách se podařilo požár porostu zastavit, oheň se ale dále šíří v zemi. Hasičské jednotky proto zůstávají na místě.

Suché a tropické počasí posledních dní nahrává rozsáhlým požárům. Požáry polí, luk a lesních porostů se kvůli suchu v posledních týdnech množí a hasiči v Plzeňském kraji tak zažívají velmi perné léto. 

Jen během úterý vyjeli hasiči k požárům několikrát. Už odpoledne hasiči likvidovali požár pole s obilím u Kamenného Újezdu U Nýřan, večer došlo k požáru lesa také u Třemošné a v Ledcích.

U Radnic na Rokycansku hořela hrabanka, odpoledne zasahovaly hasičské jednotky u požáru jehličí a kořenů stromů u Příšova na severním Plzeňsku, u požáru pole s řepkou na Domažlicku poblíž Kanic či na Tachovsku u Rozvadova při požáru trávy.

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24