QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Obyvatelé Přeštic tvoří Pocitovou mapu. Zapojte se i vy!

16.01.2023 14:25

Město Přeštice od 1. ledna spustilo internetový dotazník s názvem Pocitová mapa. Obyvatelé Přeštic skrze body v mapě upozorňují na nedostatky města, případně vyzdvihují svá oblíbená místa.

přestice foto Milan Janoch _2

„Chceme, abychom se v Přešticích měli co nejlépe. Bez Vás a Vašeho zapojení to ale nebude to pravé. Kde v Přešticích rádi trávíte volný čas a kde se naopak necítíte dobře? Na jaké místo bychom se měli zaměřit v plánech oprav a rekonstrukcí? A co Vám ve městě chybí úplně? Dejte nám vědět svůj názor!“ píše se v úvodu pocitové mapy Přeštic.

Vedení města Přeštice by chtělo touto cestou oslovit obyvatele a zapojit je více do dění ve městě. „Pomocí tohoto nástroje může každý z nás snadno přenést své pocity, myšlenky, nápady, ale i výhrady přímo na mapu města. Vznikne nám tak ucelený přehled o místech, kde například rádi trávíte svůj volný čas, nebo naopak ukáží na problematická místa, která potřebují naši pozornost,“ uvedlo město.

Pocitová mapa v prvním kroku vyzve k určení míst na mapě města, kde se necítíte bezpečně a příjemně. Práce s mapou je intuitivní. Pomocí tlačítka přidat bod zvýrazníte konkrétní lokalitu. Následně se otevře okénko, do kterého můžete připsat své vyjádření. Bodů můžete přidat kolik je třeba. V dalším kroku určujete místo, kde naopak rádi trávíte svůj volný čas. Třetí otázka se týká lokalit, které potřebují změnu. Další krok se týká oprav a rekonstrukcí. Pátá mapa se týká míst, která mají nevyužitý potenciál.

Vyplnění Pocitové mapy trvá pár minut. Naleznete ji zde.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24