Olma stahuje z prodeje mléko v PET lahvích. Hrozí po něm zažívací potíže

22.10.2021 8:35

Olma oznámila, že stahuje z prodeje mléko v PET lahvích. Z důvodu technické poruchy na zařízení došlo ke kontaminaci. U citlivějších jedinců může po požití vyvolat zažívací potíže

mléko Pilos_foto Lidl.cz

Včera 20. října Olma zveřejnila informaci, že stahuje z prodeje mléko balené v PET lahvích.

"Vážení zákazníci, z důvodu technické poruchy na zařízení došlo k mikrobiální kontaminaci námi vyráběného čerstvého mléka baleného do PET lahví. Kontaminace není plošná a masivní, ale mléko se může i při uchování ve správných skladovacích podmínkách kazit a proto jej nedoporučujeme ke konzumaci. Kontaminované mléko poznáte tak, že nemá typickou chuť a vůni. Jedná se o mléka s daty spotřeby 26. října do 30. října 2021. Závada byla odstraněna a byla přijata veškerá opatření. Všem zákazníkům se velmi omlouváme za vzniklé nepříjemnosti," uvedla na svých stránkách firma Olma.

Pokud jste již toto mléko zakoupili, můžete jej vrátit na prodejnách, ve kterých jste nákup uskutečnili. Mléko můžete reklamovat přímo i u společnosti OLMA - na emailu reklamace@olma.cz. K reklamaci přímo u společnosti OLMA není třeba předkládat pokladní doklad, pouze připojte foto, na kterém bude vidět datum spotřeby, které je uvedené na hrdle lahve, počet kusů a číslo účtu, na který Vám budou zaslány peníze.

Stažení výrobku z prodeje oznámil i Lidl, který zákazníky informoval, že kontaminované mléko může u citlivých jedinců po požití způsobit zažívací potíže. "Žádáme všechny zákazníky, aby toto důležité upozornění vzali na vědomí a výše uvedené výrobky dále nekonzumovali," uvedl Lidl na svých stránkách. Konkrétně se jedná o "Pilos" Čerstvé mléko 1,5% 1 l, "Pilos" Čestvé mléko 3,5% 1 l a "Pilos" Bio Čerstvé mléko 1 l. Na balení je datum spotřeby do 26. až 30. října 2021. Ostatní výrobky značky "Pilos" jsou v pořádku.

 

foto: Lidl.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24