QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opravy v Nepomuku pro letošek končí. Jak to bude s dopravním omezením? - FOTKY

09.12.2022 12:55

Opravy úseku na silnici I/20, která vede Nepomukem, si vyžádaly výrazné dopravní omezení. Stavební práce začaly 18. července, od té doby byla doprava v řešeném úseku řízena kyvadlově. Na zimu se opatření uvolní.

konec prací Nepomuk_1222_ŘSD (1)
konec prací Nepomuk_1222_ŘSD (1)konec prací Nepomuk_1222_ŘSD (2)konec prací Nepomuk_1222_ŘSD (3)konec prací Nepomuk_1222_ŘSD (4)

Stavba ve výši 29,2 mil. Kč bez DPH pro letošní rok končí. „Práce na opravě přes 600 metrů dlouhého úseku silnice I/20 na průtahu města Nepomuk se pro letošní rok blíží ke konci. Nejpozději na konci příštího týdne by měly být z řešeného úseku odstraněny provizorní semafory,“ uvedl Adam Koloušek, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Převážná část opravy silnice I/20 už je v současné době dokončena (úsek od Špitálského rybníku až po křižovatku u Normy). Nyní práce probíhají hlavně v úseku od Normy až ke stavebninám u okružní křižovatky. „Na této části komunikace byla v průběhu týdne položena
ložná vrstva vozovky. Vzhledem k současným klimatickým podmínkám pak budou práce na komunikaci zastaveny a k pokládce obrusné vrstvy vozovky a k úplnému dokončení stavby dojde na jaře následujícího roku,“
popsal mluvčí ŘSD s tím, že během zimy bude v místě stavby omezení provozu pouze minimální a doprava bude v době technologické přestávky vedena obousměrně bez potřeby kyvadlového provozu.

Důvodem opravy silnice I/20 v úseku od Špitálského rybníku až po okružní křižovatku byly poruchy, které už vozovka vykazovala. „V místech odbočovacího pruhu směrem na náměstí (u Normy) už je dále z větší části vybudován dělící ostrůvek s možností zřízení místa pro přecházení,“ doplnil Koloušek.


Foto ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24