QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Páteční nehodu na dálnici D5 způsobil 75letý řidič, který jel v protisměru - FOTKY

17.11.2023 19:50     18.11.2023 9:08

V pátek 17. listopadu došlo k dopravní nehodě na dálnici D5 na úrovni Boru ve směru na Prahu. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky.

D5 Bor_1123_PČR (2)
D5 Bor_1123_PČR (2)D5 Bor_1123_PČR (1)

K dopravní nehodě dvou vozidel na dálnici D5 došlo před sedmou hodinou večerní na úrovni Boru na 129. km ve směru na Prahu.

Na dálnici D5 se tvořily kolony až k 132. km, sjet se dalo u Přimdy na 136. km. 

AKTUALIZACE:

23:12

"Záchranáři z místa transportovali ženu r. 1978, dítě předškolního věku, a muže na Urgentní příjem FN Plzeň s lehkými zraněními," uvedla mluvčí záchranné služby Andrea Divišová.

18. listopadu

"Včerejšího dne před 19.hodinou jsme na linku 158 přijali hned několik oznámení o vozidle, které jede v protisměru na dálnici D5 ve směru na Prahu. Bohužel během chvíle se oznámení potvrdila, neboť na 129.km dálnice D5 došlo k dopravní nehodě. Pětasedmdesátiletý řidič, který jel s vozidlem Land Cruiser, na exitu Nová Hospoda nerespektoval dopravní značení a vjel na těleso dálnice v protisměru," uvedla mluvčí policie Eva Červenková.

Řidič jel v levém jízdním pruhu a střetl se s vozidlem Land Rover, které řídila pětačtyřicetiletá řidička, s kterou ve vozidle cestovala nezletilá spolujezdkyně. Vlivem nárazu skončilo vozidlo Land Rover mimo dálnici v travnatém svahu. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.

"Všichni účastníci dopravní nehody byli převezeni k lékařskému ošetření. U řidiče bylo ošetřením v lékařském zařízení vyloučeno požití alkoholu a jiných omamných a psychotropních látek před jízdou. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání prečinu obecné ohrožení z nedbalosti a prečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila mluvčí policie.

"V souvislosti se včerejší dopravní nehodou na dálnici D5 žádáme ostatní řidiče, které vozidlo svou jízdou v protisměru ohrozilo, aby se nám ozvali na linku 158," dodala Eva Červenková.

Foto PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT