QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pistolka je dětem nebezpečná. Inspekce zakázala prodej

06.10.2015 13:39

Česká obchodní inspekce zakázala prodej další hračky na trhu. Tentokrát jde o dětský revolver, který dokáže střílet kromě plastových, i další mnohem nebezpečnější střely...

FOTO_ČOI_(1)
FOTO_ČOI_(1)FOTO_ČOI_(2)

Česká obchodní inspekce zakázala prodej plastové pistole z Číny. Z revolveru se podle inspektorů dá střílet i jinými střelami, než těmi, které jsou v originálním balení. Podle testů je navíc možné velmi snadno oddělit plastovou špičku náboje a dítě by ji tak mohlo vdechnout nebo spolknout.

Plastový revolver je vyrobený v Číně, podle inspektorů může být ale dětem velmi nebezpečný. "Z tohoto revolveru však lze vystřelit i jiný předmět nežli střely dodané k hračce, například se z něj podařilo vystřelit tužku. Přesto, že lze z revolveru vystřelit i jiný předmět, není k výrobku připojeno žádné upozornění, které by před rizikem, vyplývajícím z použití jiných střel, varovalo," informovala česká obchodní inspekce.

Podle inspekce navíc hrozí, že by dítě mohlo při hře spolknout části hračky nebo dokonce celou střelu. "Vzhledem k výše uvedeným vadám je pravděpodobné, že při běžném a předpokládaném způsobu užití výrobku může nastat situace, při níž dojde ke zranění dítěte, a to spolknutí nebo vdechnutím uvolněných malých částí, případně celé střely, a v důsledku toho k zablokování dýchacích cest až k poranění vnitřních orgánů," upozorňuje ČOI.

Česká obchodní inspekce už v mkinulých dnech zakázal prodej hned několika hraček. Týkalo se to ale takzvaných plyšáků a také mrkací panenky. Ta dokonce obsahovala velmi nebezpečné ftaláty. Podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ČOI

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24