QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzenecká ulice v Plzni na Slovanech projde kompletní rekonstrukcí

11.03.2023 15:00

Důvodem rekonstrukce je nevyhovující současný technický stav komunikace, povrch z dlažby je velmi nekvalitní, nejsou jasně vymezeny parkovací pruhy a v křižovatkách vlivem špatného parkování tak nejsou splněny rozhledové podmínky.

Plzenecká ulice_ilustrační

Rekonstrukce bude probíhat v celé délce úseku komunikace, tzn. cca 390 m (od Slovanské až po Koterovskou), šířka jízdních pruhů je navržena na 2,75 m, šířka fyzicky vymezených parkovacích pruhů je 2,0 m.

V místech křížení s místními komunikacemi (Radyňská, Houškova a Jablonského) jsou navržené zvýšené křižovatkové plochy pro zlepšení bezpečnosti účastníků provozu.

Povrch jízdních pruhů bude nově místo dlažby proveden z asfaltového betonu, povrch zvýšených křižovatkových ploch a parkovacích stání bude z kamenné dlažby, povrch chodníků bude z čtvercové betonové dlažby.

POZOR! Ulice bude po rekonstrukci zahrnuta do zóny 30 km/h a do zóny placeného stání Petrohrad.

Stavba bude realizována jako společná investice s Vodárnou Plzeň a.s. Součástí stavby budou mimo jiné rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury, úpravy veřejného osvětlení a přeložky inženýrských sítí.

Rekonstrukce bude realizována od dubna 2023, dokončení se předpokládá do konce roku 2023.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24