QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská Čtyřka hledá oblíbené prošlapané cestičky. Dejte o nich vědět!

28.02.2023 13:21

Projekt Kudy? Tudy! hledá vyšlapané cestičky, ze kterých se vybudují takzvané průšlapy. Zajímavý projekt spouští čtvrtý plzeňský obvod.

DSC__007

Od 1. března čtvrtý plzeňský obvod spouští další z programů, který zapojuje občany. Nyní je cílem zkvalitnit povrch vyšlapaných cestiček, jimiž si lidé často krátí cestu. „Cílem této iniciativy je nabídnout lidem možnost najít prošlapané cestičky mimo oficiální chodníky. My následně prozkoumáme možnosti jejich stavební úpravy tak, aby z nich mohla vzniknout skutečná komunikace. Možností je několik, na základě zkušeností bychom pravděpodobně preferovali zatravňovací dlažbu,“ představuje projekt místostarosta MO Plzeň 4 pro investice Ing. Jan Kakeš.

„Na projektovou dokumentaci, přípravu a realizaci průšlapů uvolníme 1 milion korun. Stavební práce by měly být realizovány během příštího roku,“ dodává starosta MO Plzeň 4 Tomáš Soukup.

Do konce března budou moci lidé sami cestičky označit, popsat je a navrhnout úpravu. „Na webu https://www.rozhodnetesami.cz/kudytudy/ budou mít od 1. března lidé možnost po celý měsíc označit na mapě polohu prošlapaných cestiček, popsat jejich stav, napsat odkud kam vedou, přiložit fotografii nebo navrhnout vhodnou stavební úpravu,“ upřesnila Věra Zilvarová z ÚMO Plzeň 4 s tím, že všechny podněty bude pečlivě zkoumat Komise rozvoje Rady městského obvodu Plzeň 4 ve spolupráci se zástupci stavebního odboru a odboru životního prostředí a dopravy ÚMO Plzeň 4. D

Podnět na úpravu lze také poslat e-mailem na adresu postaumo4@plzen.eu nebo podáním podnětu na podatelnu úřadu v Mohylové ulici 55.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24