Plzeňská Lhota má nové vedení! Zdeňku Hončarovou vystřídal Jan Havel

20.10.2022 18:00

Vášnivé debaty vzbudilo ustavující zasedání Zastupitelstva MO Plzeň Lhota. Někteří obyvatelé dokonce plánovali podat petici. Současné zastupitelstvo doufá, že se situace uklidní a lidé uvidí pozitivní výsledky jejich práce na úřadě.

kaplička Lhota_ilustrační

Na ustavujícím zastupitelstvu, které proběhlo 17.října, bylo zvoleno nové vedení obvodu.

Post starosty získal Jan Havel (TOP09), pozice místostarostů obsadili Jan Novák (KDU-ČSL) a Ondřej Topinka (SNK Pro Vás s podporou STAN). "Doufám, že lidé budou s naší prací na úřadě spokojeni. Máme spoustu plánů, doufáme ve výbornou spolupráci s městem a veškerou energii vložíme do urgování započatých projektů," uvedl Ondřej Topinka.

Mezi další zastupitele městské části patří Martina Pechová (ODS), která je zároveň předsedkyní Finančního výboru, Jiří Knotek (SNK Pro Vás s podporou STAN) nebo Miroslav Kříž (SNK Pro Vás s podporou STAN). Doplňuje je ještě Petra Englová (Pro Plzeň), která je také předsedkyní Kontrolního výboru a Jan Šlehofer (Pro Plzeň), který povede Výbor pro kulturu a sport.

Sportovní a kulturní akce jsou v poslední době ve Lhotě čím dál tím rozšířenější. Proto se zastupitelé rozhodli pro založení výboru, který se mu bude věnovat. "Bude zajišťovat hladký průběh kulturních a sportovních akcí, řešit jejich financování, podílet se na jejich plánování a organizaci a další podpůrné činnosti v těchto oblastech," doplnil Topinka.

Na dalším zasedání zastupitelstva a po složení slibu bude seznam doplněn o Daniela Čížka (ODS), který jako první v pořadí nahradí paní Zdeňku Hončarovou (ODS), která na svůj mandát rezignovala.

Právě její rezignace vyvolala mezi některými obyvateli vlnu nevole. "Děkuji všem, kteří mne celé ty roky podporovali, ale i těm, se kterými jsme neměli vždy stejný názor. Gratuluji novému starostovi a místostarostům ke zvolení a přeji jim hodně elánu a sil v jejich působení pro náš obvod," doplnila již bývalá starostka ve svém vyjádření. Důvodem její rezignace byl dle jejích slov rozkol v názorech či výši platů.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24