QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská rozhledna Chlum hledá nového provozovatele

22.02.2023 14:39

Rozhledna Chlum se nachází na okraji Plzně. Odměnou těm, kteří zdolají jejích 121 schodů, je výhled na Šumavu, Čerchov, Přimdu a Plzeň. Městský obvod Plzeň 4 hledá nového provozovatele.

chlum_foto fcb rozhledna chlum1

„Vedení čtvrtého plzeňského obvodu hledá nového provozovatele rychlého občerstvení a organizátora využití prostoru u rozhledny na Chlumu,“ oznámil městský obvod.

Nový provozovatel získá smlouvu na 4 roky. „O vítězi rozhodne kvalitní zpracování podnikatelského záměru, cenová nabídka a také navržený vzhled stánku a přilehlého zázemí. Nájemce získá smlouvu na 4 roky,“ uvádí vedení čtvrtého plzeňského obvodu s tím, že zájemci se mohou hlásit do 13. března.

„Chlum je oblíbeným cílem návštěvníků a v současné době je zpracována studie, která na pozemku vedle rozhledny počítá se stavbou víceúčelové turistické chaty. V budoucnu se tak počítá s tím, že zde bude plně funkční rekreační centrum,“ dodává obvod.

Klub českých turistů, odbor Bolevec Plzeň oznámil po 13 letech provozování rozhledny svůj odchod z Chlumu na sociálních sítích:

„Vážení příznivci a návštěvníci rozhledny Chlum, je na čase oznámit událost, která jednou musela přijít. KČT, odbor Bolevec Plzeň, ukončí provozování rozhledny Chlum v této turistické sezóně k 31.12.2022. NIKDO NÁS Z ROZHLEDNY NEVYHAZUJE. Ukončení provozu je čistě naše vnitřní rozhodnutí," uvedl Václav Svoboda z KČT, odbor Bolevec Plzeň, vedoucí provozu rozhledny Chlum.

„Náš odbor provozuje rozhlednu Chlum téměř 13 let, pod mým vedením prakticky 10 let. Bohužel v současné době mě již pracovní a rodinné důvody nedovolují se plně provozu rozhledny věnovat a náhradníka na převzetí provozu rozhledny se v našem odboru nepodařilo nalézt. Z uvedených důvodů proto provozování rozhledny Chlum k 31.12.2022 ukončíme. Jak se říká, než provoz nějakým způsobem „lepit“ je raději lepší odejít. Tímto děkuji všem návštěvníkům, kteří k nám zavítali, kteří k nám chodili pravidelně a těm, kteří nám s provozem pomáhali a vytrvale nás podporovali. Rozhodnutí o ukončení provozu nebylo jednoduché, ale nešlo bohužel jinak,“ dodal Václav Svoboda.

Foto ilustrační FB rozhledna Chlum

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24