Plzeňský TOTEM zabodoval v anketě Neziskovky roku 2022

24.01.2023 10:45

Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) předala 18. ledna vybraným neziskovým organizacím ceny v jubilejním 10. ročníku Neziskovka roku 2022. Mezi nimi se objevilo i Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM z.s.

TOTEM ocenění_0123 (3)
TOTEM ocenění_0123 (3)TOTEM ocenění_0123 (1)Totem ocenění_0123_TOTEM

„Neziskovky roku jsme letos vybírali jubilejně již po desáté, tentokrát z celkového množství 55 přihlášených. Věřím, že finálním výběrem soutěž obhájila svou pověst nezávislého a prestižního ocenění pro nejlépe řízené neziskovky v České republice,“ uvedla Taťána Plecháčková, ředitelka NROS.

Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM z.s. se v rámci kategorie Velká neziskovka umístilo na krásném druhém místě.

Velká neziskovka

  1. místo – Dobromysl z. ú.
  2. místo – Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM z.s.
  3. místo – Czechitas z. ú.

„Přátelé, galavečer v pražském Theatre Royal byl parádní. Do Plzně vezeme 2. místo v kategorii Velká neziskovka! Děkujeme všem za podporu,“ poděkovalo vedení dobrovolnického centra. „Děkujeme všem za podporu naší organizace. 2. místo máme i díky vám všem.“

K úspěchu se vyjádřila i ředitelka TOTEMu. „Druhé místo v konkurenci napříč celou republikou vnímáme jako skvělé ocenění naší 24 leté práce. I když ocenění NEZISKOVKA ROKU akcentuje zejména profesionalitu a efektivitu managementu a finančního řízení organizace, je také uznáním společné práce všech našich zaměstnanců a spolupracovníků,“ uvedla Vlastimila Faiferlíková, ředitelka organizace TOTEM z.s. „Těší nás, že jsme uspěli. Ocenění je pro nás zároveň obrovským impulzem do další práce,“ dodává. 

TOTEM nabízí nejrůznější aktivity pro širokou veřejnost. Centrum zajišťuje například cvičení pro seniory, aktivity pro děti, přednášky, koncerty a mnoho dalšího. „Naším posláním je vytvářet pozitivní a funkční mezilidské vztahy, jak v rámci rodiny, tak v širším kontextu občanské společnosti. Naplňování našeho poslání se uskutečňuje skrze poskytování sociálně aktivizačních služeb, aktivizačních programů a dalších, zejména dobrovolnických projektů, které jsou v souladu s námi,“ uvádí TOTEM.

Foto FB Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24