QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po roce vyjíždí mezinárodní linka Klatovy-Bodenmais

03.06.2021 7:00

V sobotu 5. června vyjíždí po roce mezinárodní autobusová linka č. 982 Klatovy-Bodenmais, která již několik let spojuje Klatovsko se Spolkovou republikou Německo.

arriva

V letošním roce došlo k prodloužení linky oproti předchozím letům právě do lázní Bodenmais. Linka bude v provozu ve všední dny i o víkendu až do 26. září, k cestování lze využít tarif IDPK. 

Společně s okresy Cham a Regen je Plzeňský kraj garantem mezinárodního dopravního spojení na území Plzeňského kraje a Bavorska. „Jsme velmi rádi, že došlo k obnově přeshraničního spojení mezi Klatovskem a Bavorskem. Cílem spolupráce je propojení veřejné osobní regionální dopravy jak na straně české tak i bavorské, které umožní obyvatelům obou zemí komfortnější cestování mezi východním Bavorskem a Plzeňským krajem. Za důležité považuji prodloužení linky do lázní Bodenmais a návaznost na regionální dopravu,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek.

První ranní spoj linky navazuje v Nýrsku u vlakového nádraží na vlak z Plzně, následně jede přes Svatou Kateřinu, Lam, Arnbruck do Bodenmaisu. I při cestě odpoledne zpět spoj navazuje v Nýrsku na vlak do Klatov a Plzně.

Po českém území i pro mezistátní cesty platí tarif IDPK. Pro jednotlivé jízdy pouze po území SRN platí tarif VLC, u nějž je platba pouze v eurech. Na lince platí nová síťová jízdenka Turista Plzeňskem a Bavorskem.

 

 

 

 

 

Foto: ilustrační, IDPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24