Počasí na víkend slibuje teploty nad nulou a deštivo

27.02.2010 7:50

O víkendu nás čeká relativně teplé, ale zamračené počasí. Teploty sice nebudou dosahovat takových hodnot jako vprostřed týdne, avšak oproti dlohodobému průměru (1.2°C) je předpovídaných 8 - 10°C teplotní hladinou poměrně vysokou. V neděli 28. února se mohou objevit přeháňky.

I když se Plzeňané probouzejí do polojasného rána, neměli by počasí přecenit. Přes den sice mají teploty v regionu vystoupat k osmi stupňům, stejně tak i v neděli, ovšem už začátkem příštího týdne se má začít ochlazovat. Přes den by teploty měly ještě nad bodem mrazu vydržet, ale přes noc se budou i o víkendu spolehlivě pohybovat pod nulou.

V sobotu 27. února čekáme na většině území zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, od západu během dne až oblačno a srážky jen ojediněle. Denní teploty 5 až 9°C, v 1000m kolem 3°C. Noční teploty 3 až -1°C. Vane jižní až jihozápadní vítr o rychlostech 3 - 7 m/s.

Neděle 28. února přinese polojasno až oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky, které mohou být od 700m sněhové. Přes den očekáváme teploty 4 až 8°C, v noci 1 až -3°C. Bude vát západní vítr o rychlostech 4 - 8 m/s, v nárazech až 15 m/s. Na víkend nejsou vydána žádná meteorologická upozornění.

Lyžaře na Šumavě přímo ideální podmínky nečekají. Na Špičáku leží 100 cm vlhkého sněhu, železnorudská střediska Nádraží a Belveder hlásí 100, respektive 50 cm zmrzlé sněhové pokrývky. Teplota se pohybuje těsně nad nulou a je zataženo. V Kašperských horách se projedete po 65 cm zmrzlého sněhu za teploty kolem dvou stupňů a polojasného počasí. V provozu je většina vleků a sjezdovek.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24