Počasí nám oslavy osladí nebo spíš ochladí

29.04.2010 9:30

Na následující víkend, kdy se to různými kulturními akcemi jen hemží, nás počasí opět překvapí ochlazením. Na čtvrtek a pátek si ale ještě můžete vzít letní oblečení. Alespoň alergici déšť přivítají.

První květnový víkend, kdy jsou na programu v našem kraji různé kulturní akce, hlavně Slavnosti svobody v Plzni, nás počasí opět přezkouší z trpělivosti. Ještě na dnešní den, tedy čtvrtek 29. dubna, také na pátek 30. dubna si můžete vyrazit značně vyletněni. Čekají nás teploty až 24 stupňů, ve čtvrtek ještě jasná obloha. V pátek se začnou vytahovat mráčky a můžou se v kraji objevit už první přeháňky. Na sobotu a neděli si s sebou vezměte ven deštníky. Teploty se vyšplhají maximálně k 18 stupňům, v neděli 2. května dokonce ještě o stupínek méně.

Sluníčko spolu s pylem břízy, habru, jasanu a dubu dává zabrat alergikům. Těm se alespoň o deštivém víkendu uleví. Připravit se ale můžou na nástup dalších alergenů, které jsou typické pro květen. Jsou jimi olše, jetel a hořčice například.

BIO bude stále na stupni 1 tedy mírná zátěž. Stav ozónu se pohybuje těsně pod hladinou normálu. Nezapomeňte tedy při pobytu na sluníčku na opatrnost, je velice agresivní ačkoli se tváří, že jen hřeje.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24