QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podvodníci mají nový fígl. Spořitelna varuje před podvodnými maily

10.04.2017 8:47

Česká spořitelna varuje před novinkou v podobě infikovaných mailů, které se v poslední době objevily. Vypadají skutečně, jako by je posílala spořitelna, počítač ovšem zavirují.

IMG_1126

Podvodné e-maily se začaly objevovat v posledních dnech a své klienty nyní upozorňuje přímo Česká spořitelna s tím, že by podobné zprávy vůbec otevírat neměli.

"Upozorňujeme na novou podobu podvodného e-mailu (tzv. phishingu), kterou jsme v posledních dnech zaznamenali. Zpráva vzbuzuje dojem, že byla zaslána z České spořitelny a obsahuje přílohu ve formátu .jar. Zpráva je podvodná a jejím cílem je pouze infikování klientova počítače malwarem. Důrazně proto varujeme před jakoukoliv reakcí na e-maily s podezřelým obsahem," informovala Česká spořitelna.

Podobné maily se zatím objevily jen v souvislosti s Českou spořitelnou. Je ale dost možné, že se mohou postupně objevovat i pod hlavičkou jiného bankovního institutu. Každopádně pokud už někdo e-mail dostane, měl by spořitelnu okamžitě kontaktovat. "V případě jakýchkoliv pochybností nás kontaktujte na bezplatném telefonním čísle 800 207 207. Pokud jakýkoliv podvodný e-mail odhalíte, pošlete nám ho prosím na adresu phishing@csas.cz,"

Podvodný e-mailFOTO: Česká spořitelna

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24