QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pozor, blíží se další etapa výstavby silničního průtahu Železnou Rudou

01.06.2023 10:41

V Železné Rudě se chystá zahájení další etapy výstavby průjezdu městem. Staveniště již bylo předáno zhotoviteli. Jaká čekají řidiče omezení? Přinášíme informace.

20230523_162858

V letošním roce bude realizován první úsek sahající od kruhového objezdu k odbočce do Tř. 1. Máje. „Stavět se bude, vzhledem k rozsahu prací, po celou dobu za úplné uzavírky, kterou již povolil Krajský úřad Plzeňského kraje, coby příslušný orgán státní správy. Samotná stavba započne v noci ze 13. na 14. června nejprve instalací dopravního značení a ve středu 14. června se už od kruhového objezdu směrem do centra rozjede asfaltová fréza,“ informoval starosta Železné Rudy Filip Smola.

Objízdná trasa povede směrem od Špičáku přes Tř. 1. Máje, v opačném směru pak z odbočky do ulice Belvederská a dále přes Adolfa Kašpara a Šumavskou.

Kompletně hotovo bude do poloviny září. „Součástí rekonstrukce bude vedle výměny povrchu vozovky a výstavby chodníků a míst na přecházení také výměna vodovodu, plynovodu, elektrického vedení, vedení sdělovacích kabelů, částečná sanace kanalizačních řadů a výměna veřejného osvětlení,“ vysvětlil starosta.

„Jde o zcela zásadní projekt, který znovu skokově zlepší naši společnou kvalitu života a bezpečnost všech pěších, kteří se pohybují v okolí Klatovské ulice, především samozřejmě dětí. Konečně se mj. zbavíme té nebezpečné ostudy, že u takto zásadní komunikace, která prochází celým městem, chybí chodníky a bezpečná místa pro přecházení. Ale udělá se toho mnohem a mnohem víc, což je mimochodem důvodem k úplné uzavírce, i když je to pochopitelně nepříjemné. Půjde ale o dílo, které vyřeší lokalitu na desítky let dopředu. Životnost stavby je minimálně 50 let. Proto jednoznačně stojí za to všechna omezení a pár týdnů nepohodlí vydržet. Ve spolupráci s hlavním investorem, kterým je ŘSD, děláme maximum, aby průběh prací byl co nejrychlejší a zároveň aby měli všichni po celou dobu dostatek informací,“ uvedl starosta Železné Rudy Filip Smola.

Na letošní první úsek budou navazovat ještě dva další. Pokračovat se bude na jaře příštího roku v úseku mezi městským úřadem a Rezidencí Klostermann a jako poslední přijde na řadu úsek od Klostermannovo náměstí k železničnímu přejezdu.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24