Přesunutá zastávka v Chrástu přinese cestujícím větší pohodlí - FOTKY

11.12.2019 14:06

Vlaková zastávka se přestěhovala o 150 metrů dále. Díky tomu vzniklo nástupiště, ze kterého se bude cestujícím lépe nastupovat a vystupovat. Navíc tady přibylo parkoviště.

Chrast_2
Chrast_2Chrast_41

Mnohem většího pohodlí se dočkají od 15. prosince cestující na vlakové zastávce v Chrástu u Plzně. Umožnil to její přesun z oblouku o malém poloměru k přímé koleji. Zastávka se přestěhovala o zhruba 150 metrů dále.

"Přesunutí zastávky umožnilo vybudovat nástupiště s normovou výškou nástupní hrany 550 milimetrů nad kolejí. Součástí projektu bylo také zřízení čekárenského přístřešku, bezbariérového přístupu, osvětlení nástupiště a přístupových prostorů, vybudování orientačního systému a zajištění odvodu srážkových vod. Obec Chrást pak u nově umístěné zastávky na vlastní náklady vyprojektovala a vybudovala parkoviště,“ sděluje Nela Friebová ze Správy železniční dopravní cesty.

Stavbaři dále odstranili nástupiště na původním místě, kromě demolice bývalého strážního domku provedli rekonstrukci železničního svršku a směrovou a výškovou úpravu koleje.

Práce probíhaly od letošního července. Celkové náklady dosáhly téměř 11 milionů korun.

Stavba navazovala na kolejové úpravy v nedaleké stanici Chrást u Plzně, které byly součástí modernizace trati Rokycany – Plzeň.

FOTO: SŽDC

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24