QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak pokračují práce na rozšíření domova v Kralovicích? FOTKY

19.02.2024 13:35

V Kralovicích pokračuje rozšiřování Domu sociální péče Kralovice. V letošním roce by měl být nový pavilon dokončen.

stavba domova Kralovice_0224_PK (1)
stavba domova Kralovice_0224_PK (1)stavba domova Kralovice_0224_PK (4)stavba domova Kralovice_0224_PK (5)stavba domova Kralovice_0224_PK (6)stavba domova Kralovice_0224_PK (7)stavba domova Kralovice_0224_PK (8)stavba domova Kralovice_0224_PK (10)stavba domova Kralovice_0224_PK (3)stavba domova Kralovice_0224_PK (2)

Stavební práce na projektu rozšíření prostor Domu sociální péče Kralovice odstartovaly v říjnu 2022 a pokračují i v roce letošním. Hlavní objem stavebních prací má projekt za sebou, letos bude nový pavilon dokončen.

Následovat bude 2. etapa - rekonstrukce vedlejšího pavilonu a jejich propojení. K oběma budovám náleží také venkovní parkoviště a zahrada, které jsou součástí projektu.

„Stavebně je nový pavilon hotový. V současné době se zde dělají podlahy, rozvody sítí, obložky dveří a po úplném dokončení samozřejmě budou pokoje i recepce a veškeré zázemí vybaveny. Potom přijde na řadu také venkovní parkoviště," říká hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták.

„Co se týká předání stavby, jsem velmi rád, že harmonogram je dodržován a mělo by být hotovo v srpnu letošního roku. Za to vděčíme samozřejmě nejen všem, kteří na projektu pracují, ale také velmi mírné zimě a příznivému počasí," dodal hejtman.

Součástí projektu je také rekonstrukce stávajícího pavilonu B, kdy bude přestavěna část interiéru a doplněno především technické zázemí pro nové technologie, jako jsou automaticky řízené nádrže na požární a pitnou vodu nebo prostory pro servery.

Investorem stavby za zhruba 193 mil. Kč je Plzeňský kraj. „V novém pavilonu budou jedno a dvoulůžkové pokoje a lepší zázemí pro personál. Zvýšením kapacity domova o 54 lůžek reagujeme na potřeby regionu, které vyšly jako závěry ze schůzek k plánování sociálních služeb na Kralovicku," vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí, investic a majetku Martin Záhoř.

Na řadu přijde také výstavba komunikace, úprava parkoviště, opěrné zdi, realizováno je již retenční jezírko či přeložky a přípojky inženýrských sítí a vrty pro tepelná čerpadla.

Foto PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT