První víkend 2016 hasičů: Vyprošťování z výtahu, požár i nehody - FOTKY

04.01.2016 11:13

Hasiči v Plzeňském kraji mají za sebou první víkend roku 2016. A rozhodně se nenudili, zasahovat museli hned u několika nehod, vyprošťovat museli i dvojici s miminkem z výtahu.

První víkend roku 2016 byl z pohledu hasičů v Plzeňském kraji ve znamení hned několika zásahů. Vyjíždět museli k nehodám, ale také k požáru v Přešticích, v Kornaticích pak z potoka lovili tělo mrtvého muže. Posledním výjezdem víkendu bylo vyprošťování z výtahu v Tachově, kde zůstalo v kabině uvězněné i miminko.

Hned několikrát museli během víkendu hasiči do terénu kvůli nehodám. Neděle byla z tohoto pohledu na nehody bohatší. Poměrně rušný víkend mají za sebou například hasiči z Přeštic. "Hasiči z Přeštic na silnici I/27 u Horní Lukavice vyprostili z vozidla převráceného na střechu zraněnou řidičku a poskytli jí i spolujezdci předlékařskou pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby nadále spolupracovali při ošetření zraněných," popsala jednu z nedělních nehod mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hasiči z Přeštic museli vyjíždět i k nehodě za obcí Borovy. "Na silnici I/27 za obcí Borovy ve směru na Červené Poříčí u čerpací stanice sjelo osobní auto z vozovky a zůstalo ve svahu. Hasiči z Přeštic pečovali o zraněného řidiče a spolujezdkyni do příjezdu zdravotnické záchranné služby," dodává mluvčí hasičů.

Právě v Přešticích navíc už v sobotu zasahovali jak profesionální, tak dobrovolní hasiči u požáru člunu. V tomto případě to navíc vypadá, že požár někdo založil úmyslně. "V Přešticích v areálu společnosti ČEVAK místní profesionální a dobrovolní hasiči zlikvidovali požár laminátového člunu a přívěsu, který byl ustaven pod otevřeným přístřeškem. Žárem popraskaly luxfery na nedaleké budově. Požár napáchal škody předběžně za 20 tisíc na plavidle a 30 tisíc na stavení. Z možných příčin požáru nebylo možné vyloučit úmyslné zapálení. Případ se nadále vyšetřuje," popsala Pavla Jakoubková.

Jedním ze smutných zásahů se pak stal výjezd v Kornaticích, kde museli hasiči z potoka vylovit tělo mrtvého muže. Více k případu zde.

Posledním zásahem víkendu byl výjezd v Tachově. "Hasiči zachránili z nefunkčního výtahu dvě dospělé osoby a malé miminko," doplnila k výjezdu mluvčí hasičů s tím, že se naštěstí nikomu nic nestalo a péče zdravotníků tak nebyla potřeba.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24