QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Psychiatrická klinika na Lochotíně slaví! Co se za rok změnilo?

21.03.2023 17:26

Počet pacientů žádajících o psychiatrickou pomoc setrvale narůstá, obzvlášť poslední nelehkou dobou. Je 21. března a Psychiatrická klinika na Lochotíně slaví přesně rok působení v nové budově. Za uplynulých 365 dní se stalo mnoho nového.

psychiatrie_FN Plzeň

Navýšení počtu lůžek

Počet lůžek se navýšil z původních 76 na 90. Pro pacienty s neurotickými poruchami jsou otevřeny dva denní stacionáře a nyní nově i třetí stacionář pro pacienty s vážnějšími psychotickými poruchami. Vyšší je i počet ambulantních provozů s preventivní, krizovou, rehabilitační a psychosociální péčí.

Terapie

Klinika rozšířila péči pomocí fyzioterapie, ergoterapie a při léčbě závislostí je využívána terapie virtuální realitou. Na dospělém i dětském oddělení probíhá ponyterapie a canisterapie a díky milému daru vážené paní Běly Jensen a Hnutí Na vlastních nohou Stonožka dětem pomáhá také arteterapie.

Sexuologie

Pro velký zájem studentů byla rozšířena výuka Studentské školy psychoterapie. Klinika získala akreditaci pro sexuologii v rámci postgraduálního vzdělávání. Výuka byla rozšířena o další sexuologický předmět – Forenzní sexuologie, který se neučí na žádné LF v Praze a věnuje se závažné problematice sexuální delikvence a parafilií. Za poslední rok došlo k výraznému rozšíření péče pro klienty s transgender problematikou nejen pro plzeňský region. Zvýšil se především počet mladistvých klientů v předškolním věku a ve věkovém rozmezí 12–17 let. Rozšířil se počet poskytování ochranných léčeb sexuologických v ambulantní formě.

Foto FN Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24