QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Region potrápí nárazový vítr o víkendu i příští týden

13.11.2015 9:07

V noci na sobotu i během víkendu a také v příštím týdnu zasáhne region silný nárazový vítr. O víkendu dosáhne rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

padlý strom1

V regionu to bude v příštích dnech pořádně foukat. Podle meteorologů zasáhne region nárazový vítr už s příchodem víkendu. Během soboty a neděle pak vítr dosáhne rychlosti mezi 55 a 70 kilometry v hodině. Podle výhledů bude v příštím týdnu nejsilněji vítr foukat ve čtvrtek.

Už noc na sobotu by měla být poměrně dost vetrná. "V noci z pátku na sobotu bude vítr zesilovat a během víkendu pak bude foukat čerstvý západní až jihozápadní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s. V noci ze soboty na neděli bude vítr přechodně jen mírný," informoval ČHMÚ na svém webu infomet.cz.

Během soboty i neděle by rychlost větru mohla dosáhnout až 70 kilometrů v hodině. Na horách by navíc o víkendu mělo i sněžit. V nížinách se bude jednat o dešťové srážky. Teploty se budou o víkendu pohybovat okolo 9 stupňů.

S nárazovým větrem bychom měli počítat i v příštím týdnu. Nejvýraznější poryvy se očekávají ve druhé polovině příštího týdne. "V pondělí a v úterý očekáváme západní až jihozápadní vítr jen mírný o rychlosti 3 až 7 m/s. Jinak ale bude situace v průběhu příštího týdne ovlivněna pokračujícím výrazným západním prouděním mezi Atlantickým oceánem a evropskou pevninou. Podle dostupných předpovědních materiálů se zdá, že nejsilnější vítr bude foukat v noci ze středy na čtvrtek a během čtvrtka," upozorňují meteorologové.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT