QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči, pozor! Na křižovatce Studentská x Gerská došlo k úpravě řazení - FOTKY

05.07.2023 10:08

Na křižovatce Studentská x Gerská došlo ke změně značení jízdních pruhů.

Krizovatka Gerska_Studentska_0723_QAP1

„V souvislosti s otevřením západního okruhu a v návaznosti na již provozovanou novou komunikaci Na Sudech došlo na ulici Studentská ke změně rozdělení intenzit v křižovatce Gerská – Studentská,“ uvedl první plzeňský městský obvod.

Dle obvodu díky okruhu došlo ke snížení počtu vozidel jedoucích od křižovatky s ulicí Žlutickou ze Studentské vpravo do centra, kde byly doposud dva jízdní pruhy a zároveň došlo k nárůstu intenzit vozidel jedoucích přímým směrem ke křižovatce Studentská – Plaská a dále na komunikaci Na Sudech.

Z tohoto důvodu bylo potřeba křižovatku upravit. „Bylo nutné provést úpravu vodorovného a svislého dopravního značení a zároveň s tím úpravu světelného signalizačního zařízení. Úpravu dopravního značení zajistilo ŘSD. Úpravu světelného signalizačního zařízení realizovala Správa veřejného statku města Plzně ve spolupráci s PMDP a.s.,“ potvrdila mluvčí prvního městského obvodu.

V současné době jsou tedy na křižovatce k dispozici ve směru ze Studentské jeden pruh vlevo, dva jízdní pruhy přímo a jeden pruh vpravo směrem do centra.

„Úprava řazení v jízdních pruzích také umožnila výrazné prodloužení signálu „Volno“ pro přechod pro chodce přes Gerskou ulici (k zastávce tramvaje směr centrum). Nově je signál zařazován v každém cyklu bez nutnosti volby poptávkovým tlačítkem,“ dodává mluvčí Jedničky.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to_copy
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT